Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Újabb módosítás készül a hadkötelezettségről szóló ukrán jogszabályhoz. Az UkrLeaks Telegram-csatornáján ismertette a részleteket. Eszerint az előterjesztéssel behívhatóvá válnának:

1) a „másod- vagy harmadfokú” egyetemi képzésben résztvevők;

2) a fogyatékkal élők „nem elsőfokú” hozzátartozói.


Ha Volodimir Zelenszkij nem szögezné le minden nap, hogy csak a Taurus-rakéták és az F-16-osok hiánya miatt nem nyerték még meg a háborút, most arra gondolnánk: baj van.

Méghozzá komoly baj, mivel 2022 februárja óta többször hozzányúltak ehhez a törvényhez.

Felemelték a hadrafoghatóság felső korhatárát, összeírták a nőket, a férfiaknak pedig egyre-másra küldik a behívókat. Egy ideje tulajdonképpen már nem is beszél Ukrajnában senki a „mozgósítás következő hullámáról”, mert egyetlen nagy cunamivá dagadt az egész, és erőszakkal visznek mindenkit, akit érnek.


Mindenkit, aki nem váltotta meg magát 5-10 ezer dollárért.

A közelmúltban már azt is eldöntötték, hogy bizonyos idegrendszeri problémák, így az epilepszia sem lehet kizáró ok, ha a hazának ágyútöltelékre van szüksége.

Ehhez képest az, hogy a jövőben Olehnek vagy Misának félbe kell hagynia az MA képzést vagy a doktori iskolát, nem is tűnik annyira súlyosnak. Majd, amikor arról szólnak a hírek, hogy a 16-17 éves körében bevezetik a hadi érettségit!


Ami a fogyatékkal élőket illeti, mondjuk valakit, aki nyaktól lefelé béna, vagy siket és vak, talán az járhat az ukrán döntéshozók fejében, hogy nekik is áldozatot kell hozniuk a győzelemért. Nem sajátíthatnak ki önző módon bárkit.

Hogy mi lesz velük, ha a gondviselőiket elviszik és főleg, ha „на щиті” (a pajzson, azaz hullazsákban) hozzák vissza?

Bízzanak a csodában! Legalább akkora esélyük van a gyógyulásra, mint Ukrajnának megnyerni ezt a háborút…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét