Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Washington állításával ellentétben Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervezte kiterjeszteni az ukrán konfliktust a szomszédos államokra – ismertette a ria.ru Ray McGovern volt CIA-elemző kijelentését. A cikket itthon többek között az Index szemlézte. A szakértő a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjújában kifejtette, hogy a Nyugat továbbra is fegyverekkel látja el az ukrán fegyveres erőket, azzal az indokkal, hogy a háború a szomszédos országokra is kiterjedhet.


– Valóban azt hiszik, hogy Putyin elfoglalja majd Lengyelországot vagy a balti államokat? Elméletileg persze megtehetné, de ez az egész abszurd – mondta az egykori CIA-elemző. Véleménye szerint a Biden-kormányzat az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt sem számíthat győzelemre a közelgő 2024-es amerikai elnökválasztáson.

Haladjunk sorban:

A volt CIA-elemző nyilatkozata bizonyos értelemben mérföldkő, hiszen nem kevesebbet jelent ki, minthogy: „Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervezte kiterjeszteni az ukrán konfliktust a szomszédos államokra”. Mindez azért lényeges, mert a Zelenszkij-kurzus és a mögöttük álló globalisták azzal érveltek az Oroszország elleni győzelem fontossága mellett, hogy ha Ukrajna veszít, Putyin hadai lerohanják Európát, és meg sem állnak Berlinig. Ray McGovern lényegében cáfolta ezt a narratívát, amiről persze minden épeszű ember tudta eddig is, hogy képtelenség.


Azzal viszont már nem tudok egyetérteni, hogy Putyin, ha akarná, el tudná foglalni a balti államokat és Lengyelországot. Ennek elsődleges akadálya az, hogy mind a négy ország NATO-tagállam, ahol ráadásul nagyszámú külföldi – mások mellett német és amerikai – haderő állomásozik. Ráadásul a lengyel hadsereg önmagában is elég erős, és egy Ukrajnában némileg kifáradt orosz armada aligha gázolná le könnyen Lengyelországot. De mindegy is, mert kizártnak tartom, hogy Putyin ilyenen offenzívákon törné a fejét, ez csak a globalista ámítás részeként jön elő újra és újra.

Annak viszont örülünk, hogy ő is úgy látja: „a Biden-kormányzat az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt sem számíthat győzelemre a közelgő 2024-es amerikai elnökválasztáson”. Ha Biden apó valóban bukik, és Trump jön helyette, akkor minden gond megoldódhat. Amerika elzárhatja a köldökzsinórt, Zelenszkij így bedobhatja a törülközőt, és eljöhet végre a béke.


Előző cikkTényleg ilyen jobboldali hősöket akarunk magunknak?
Következő cikkKi lehet találni nagyobb agyrémet az ukrajnai konfliktusról?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét