Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

„Istenem, micsoda förtelem ez a Bandera-madárijesztő. Amikor a The Sun című brit bulvárlap a »merényletkísérletek« számáról kérdezte, a zöldbe öltözött, szakállas félreértés rekedt hangon, nevetségesen a fejét rázva motyogta: nem kevesebb, mint… öt-hat. Nos, ez még a The Sun számára is olyan, mint egy cirkusz lovakkal. De ezt a számot már ott sem veszik komolyan” – olvasható Dmitrij Medvegyev Telegram-bejegyzésében.


Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hozzátette: „Ez a sok olcsó hencegés azonban egy egészen nyilvánvaló gondolatot juttat eszembe: ilyen erőteljes »jóslatokkal« ennek a bolondnak aligha van esélye arra, hogy megélje az érett öregkort. A gondolatok ugyanis néha valósággá válnak…”

Ha valaki még nem ismeri a hátteret, amiről itt írtunk: Zelenszkij a közelmúltban két interjút adott. Egyet a Bloombergnek és egyet a The Sunnak. Ezekben arról beszélt, hogy az oroszok Majdan-3 néven előkészítettek ellen egy akciót, és még idén az életére fognak törni.

A színész-elnök azzal kérkedett, hogy nem ez lesz az első eset. Annyiszor akarták már megmerényelni, hogy egy idő után nem is számolja az alkalmakat.


Bizonyítékokat természetesen nem mutatott be, és még csak említés szintjén sem tért ki rá: mikor, hol és hogyan próbáltak végezni vele. Fontos hozzátenni azt is, hogy egyik lap és mi sem találtuk nyomát olyan korábbi közleménynek, amely az elnök elleni összeesküvésről szólt volna.

Szóval, ahogy mondani szokás… Zelenszkij vetített egy nagyot. Nyilván azt akarta demonstrálni ezzel, hogy a személye mennyire fontos. Hogy ő az ukrán ellenállás esze és lelke. Ugyanakkor azt is, hogy az égiek vigyáznak rá – pszichiátriai szakápolók helyett –, de legalábbis azt, hogy az oroszok bénák.


(Bezzeg – jegyezzük meg zárójelben – az ukránok, akik a nemzetközi jogra, a háború írott és íratlan szabályaira fittyet hányva „ügyesen” gázvezetékeket és újságírókat robbantgatnak fel. Legutóbb ma jelentették be egy orosz újságíró halálát, akit a kollégáival együtt, a rikító PRESS feliratok ellenére, drónokkal követtek mindaddig, amíg tiszta célpontot nem jelentettek a kijevi rezsim kivégzőosztaga számára…)

De kanyarodjunk vissza! Miután Zelenszkij előadta magát, a The Sun újságírója kapott az alkalmon, és visszakérdezett. És ő? Ő nem akarja likvidálni Putyint? Az ukrán elnök erre sejtelmesen azt felelte, bármi előfordulhat. Majd vigyorgott egy nagyot, mint a hülye gyerek, aki azt hiszi, most jól ráijesztett Vlagyimir Vlagyimirovicsra.

Nos, a jelek szerint Moszkvában mindenki megőrizte a hidegvérét, de vették a lapot. Medvegyev üzenete egyértelmű: aki hallott már a vonzás törvényéről, tudja, hogy jobb vigyázni azzal, mit kíván az ember. És bár Volodimir Zelenszkij cseppet sem lett fontosabb vagy fenyegetőbb, ha annyira szeretné, a Kreml szívesen meglepi egy merénylettel.

És az garantáltan kirobbanó sikert fog aratni!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét