Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Kazettás lőszerekkel és drónokkal támadta a civileket Oroszország – ezzel a hatásvadász címmel közölt cikket az Index.

Az Ukrajinszka Pravda tudósítása alapján azt írták, hogy az oroszok Csornobajivkát lőtték kazettás lőszerekkel, aminek következtében az elsődleges információk legalább három ember meghalt. A lap úgy értesült, hogy helyi idő szerint fél 12-kor az orosz csapatok drónnal támadták meg a Herszonban lévő Beriszlavot, aminek következtében egy civil kerékpáros is életét vesztette.


Hát akkor jöjjön néhány mondat annak igazolására, hogy miért hazudott, csúsztatott az Index.

Először is azért, mert aki ismeri a kazettás bombák működését és azok hatását, az tudja, hogy mi történne akkor, ha egy ilyen eszközt az oroszok valóban direkt a civilek ellen vetettek volna be. A kazettás bombákkal egy fél várost le lehetne rombolni. Vagyis az oroszok nyilván nem a civileket akarták megölni, csak a támadásnak ők is áldozatuk estek. Ettől függetlenül nagyon sajnáljuk a civil áldozatokat, és teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.


Ha az oroszok azt szerették volna, hogy sok civil meghaljon, akkor nem egy kevesebb mint tízezer lakosú kistelepülésre dobnak kazettás bombákat a Herszoni területen, hanem egy nagyobb város zsúfolt lakónegyedére, ahol egy támadással százak halhatnának meg. Ilyen direkt civilek elleni támadó akcióra azonban nem vetemednek az oroszok, most sem ezt tették, csak az Indexnek nem célja az igazságról írni.

Van még egy bizonyíték arra, hogy miért nem a civilek likvidálása lehetett az oroszok célja. Csak abba gondoljunk bele, milyen sokba kerül egy komolyabb drón vagy egy rakat kazettás bomba. Ha ilyen eszközöket bevetnek, magyarul komolyabb pénzt égetnek, akkor nem néhány civilre dobnak bombákat, és nem egy kerékpárosra irányítják a drónt.


A magyarázat kézenfekvő, egy ilyen akció nem éri meg. Vagyis ez is azt igazolja, hogy az oroszok más célpontokra támadtak, csak az akciónak civilek is áldozatul estek. Más kérdés, hogy az igazság bizonyítása sem hozza vissza az ártatlan civileket az élők sorába, csak leleplezi az Index ármánykodását. Béke az elhunytak poraira!

S végül még annyit! Biztos, hogy igazat írnak az ukránok, akikre az Index hivatkozik? S vajon más nem esett áldozatul a támadásnak, csak civilek? Mi van, ha az akció katonák, katonai eszközök ellen irányult, az ukránokat érte is komoly veszteség, csak arról nem számolnak be? Azért ez a verzió sem ördögtől való…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét