Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Megkezdődött a vadászat: az ukrán fegyveres erők első Abrams tankját észlelték az SVO övezetében – erről számolt be az amerikai Defence Blog.

E szerint az Abrams-eket a frontvonal közelében, Kupjanszk térségében fedezték fel. A bejegyzésben emlékeztettek arra, hogy az orosz harcosoknak nagyon jó bónuszokat ígértek minden Abrams-ért, amit lelőnek.


Ennyi a hír. S mi jön most?

Ne legyen senkinek se illúziója, az oroszok olyan gyorsan akarják majd kilőni az első Abrams tankot, amilyen gyorsan csak lehet. Ennek számos oka van, ezek közül az első a propaganda.

Ha ugyanis rövid időn belül be tudják mutatni a világnak, hogy néhány nap leforgása alatt meg tudták semmisíteni a „szuper” harckocsit, az az orosz hadsereg erejét mutatja.

Az első Abrams megsemmisítése mellesleg csapás lenne az amerikai gyártónak is, mert a potenciális vásárlóknak azt üzenné: lám, ez a szuper tank sem olyan szuper.


Van egy másik érv is, az az Abrams, amelyet kilőttek, már egészen biztosan nem támad vissza. S ha nem támad vissza, akkor nem szolgálja az ukrán hadsereget, és az eszköz elvesztése rossz hatással lehet az ukrán katonák moráljára is.

Addig a pillanatig ugyanis még áltathatják magukat azzal, hogy az Abrams harckocsik majd minden gondjukat megoldják, de ha azok is elvesznek, akkor már csak az F16-osokban lehet bízni. Addig, amíg az oroszok az első vadászgépet le nem szedik az égről.

S ne feledjük, mert egyértelmű, az első kilőtt és megszerzett Abrams tankot az oroszok el fogják vinni a hátországba, és ízekre szedik. Ha tudnak, egyes elemeket, megoldásokat beépítenek a saját harckocsijukba.


Emellett pedig, ha megfejtik az Abrams tankok „titkát”, akkor könnyebb is lesz harcolni ellenük. Ezért is vagyok biztos benne, hogy miként korábban a Leopard és Challenger harckocsik esetében, az Abrams tankoknál is gyorsan rá fognak menni arra, hogy meglegyen az első préda.

Ezt segítik elő a magas, forintban többmilliós bónuszok is. Csak figyeljünk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét