Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Ukrajna februárnál tovább nem tud kitartani a konfliktusban, de az amerikai hatóságok a végsőkig tagadják a vesztét – fogalmazott Larry Johnson, a CIA volt elemzője a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjújában, amelyet itthon mások mellett az Index szemlézett.

A szakértő azt mondta: Ukrajna tényleges képessége arra, hogy ellenálljon ennek a konfliktusnak, januárra, de legkésőbb februárra megszűnik. Johnson szerint ennek az előrejelzésnek a fő tényezője a Nyugat vonakodása attól, hogy továbbra is pénzügyi támogatást nyújtson Ukrajnának.


Közben ezzel összecsengve nyilatkozott Douglas Macgregor, a Pentagon volt tanácsadója, aki azt mondta, hogy Ukrajna és nyugati támogatói már elvesztették a konfliktust Oroszországgal – erről itthon az Oroszhírek.hu írt.

Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese és kitüntetett veterán arra szólította fel Washingtont és Kijevet, hogy minél hamarabb kezdjenek béketárgyalásokat Moszkvával.


Az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében Macgregor azt állította, hogy az Egyesült Államok „szinte az összes háborús készletét, fegyverrendszerét és lőszerét elküldte Ukrajnának”, hozzátéve, hogy Washingtonnak „nem sok mindene maradt”.

Az Oroszhírek.hu emlékeztetett arra, hogy a hónap elején Sabrina Singh, a Pentagon helyettes szóvivője elárulta: Washington az Ukrajnának korábban kiutalt támogatások mintegy 95 százalékát elköltötte, hozzátéve, hogy körülbelül 1 milliárd dollár áll rendelkezésre.


Éppen ezért szólította fel most a „bolondokat” Macgregor, hogy kössenek békét.

Ezek után nem fogadnék arra nagy tételben, hogy Ukrajna még hosszú ideig kitart Oroszország ellen. Meglehet, a felek hamarabb ülnek majd tárgyalóasztalhoz, mint gondolnánk!

Ezek a nyilatkozatok arra utalnak, hogy a Nyugat már nagyon belefáradt Ukrajna gyámolításába, és szeretnének már véget vetni a konfliktusnak!


Előző cikkElindult a harc az oroszoknál az első Abrams kilövéséért
Következő cikkÚjabb üzenet Zelenszkijnek: területeket kell feladniuk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét