Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Míg az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága Leopard, Challenger és Abrams tankokkal büszkélkedhet, a katonák ötvenéves Ladákkal kénytelenek a frontra kerülni – erről írtak az egyik Facebook-csoportban a Bild cikke alapján. Mindennek az az oka, hogy a csapatoknak nincs elég páncélozott szállítójárműve és terepjárója.


– Ráadásul a katonáknak saját pénzükből kell fizetniük a javítást, sőt a benzint is – mondta az egyik katona. Elmondása szerint ő és társai havonta körülbelül 3 ezer eurót keresnek, de a készleteiket maguknak kell fizetniük, beleértve a szűkös drónokat is.

– A házakért, ahol alszunk, és az ételért is fizetünk bérleti díjat. Ez haragot okoz. Az oroszok mindennel ellátják a hadseregüket, de nekünk a legtöbbet mi magunk kell állni – magyarázza az egyik katona. Mint írták, Zelensky és a kormány iránti harag egyre nő a katonaság körében. – Megvédjük a hazánkat, kockáztatjuk az életünket, és a végén mindent magunk fizetünk. Mi történik a külföldi pénzzel? – tették fel a kérdést.


Jöjjön hát a véleményünk!

Kezdjük a végéről! Nem tudom, kinek van fogalma arról, hogy mi lett a nyugati adományok, segélyek, fegyver- és lőszerszállítmányok sorsa? Tudja-e bárki, hogy az Ukrajnába érkezett szállítmányok, juttatások hová kerültek? Készültek-e erről dokumentációk, lajstromba vették-e az adományokat? Attól tartok az összes kérdésre az a válasz, hogy nem. De ha így van, akkor ki és mikor fogja elszámoltatni az ukránokat az adományokkal kapcsolatban? Félek, hogy senki, sanszos, hogy sokan sokat kaszálnak ezen a bizniszen!

Nem tudom, milyen érzés lehet az ukránoknak úgy harcolni a fronton, hogy az oroszoknak légi és tüzérségi fölényük van, és közben még jobban is tartják őket!? Tudni tényleg nem tudom, de sejtem. Ez maga lehet a pokol! Ha az ukrán bakáknak tényleg mindenért fizetniük kell, akkor ez a világ legnagyobb átverése.


Tulajdonképpen azért fizetnek, hogy a globalista háttérhatalom érdekeiért harcolhassanak, és közben folyamatosan vásárra vihessék a bőrüket. Hát ez igazán szép forgatókönyv…

Végül mennyire abszurd, hogy az ukránok adott esetben Leopard, Challenger vagy Abrams tankokkal harcolnak, amelyek a Nyugat jóvoltából érkeztek Ukrajnába, de közben arra már nem futja, hogy a gyalogságot mozgassák. A bokorugróknak személyautókkal, akár ötvenéves Ladákkal kell közlekedniük, ahelyett hogy sokkal biztonságosabb páncélozott szállítójárművekkel közelítenék meg a frontvonalat.

S a hírek szerint olykor saját költségen még nekik is kell tankolniuk az autókba. Ez mennyire beteg, és ráadásul fenntarthatatlan!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét