Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Nem akar új elnöki ciklust a férjének az ukrán first lady, Olena Zelenszka – írja a Focus egy interjút idézve, erről itthon mások mellett az Index számolt be. Volodomir Zelenszkij felesége arról beszélt a The Economistnak adott interjújában, hogy a háború vége után a Zelenszkij család egy hónapra nyaralni megy, azután pedig belefognak egy kreatív projektbe, de semmiképpen sem az elnöki élet lesz az.


Mint írták, Olena bízik Ukrajna végső győzelmében, és kijelentette, hogy ha kell, kész évekig együtt élni a jelenlegi nehéz helyzetével, de mégsem akarja a háború vége után, hogy férje újra induljon az elnöki székért.

– És bár a háború sok mindent megváltoztatott, „mi, párként továbbra is érdeklődünk egymás iránt” – jegyezte meg Zelenszkij felesége. Azt is elárulta, hogy nem mindennap találkozik a férjével, de amikor látják egymást, akkor is titkos helyet kell keresniük. Arról is mesélt, hogy 19 éves lányának, Alexandrának udvarlója van, az első szerelme, nekik, mint szülőknek pedig hozzá kell szokniuk, hogy a gyerekeik felnőnek és azzal bizony stressz jár.


Jöjjön a véleményünk.

Általánosságban azt tudom mondani, hogy Zelenszka nyilatkozata totálisan megdöbbentő, ez az interjú olyanra sikeredett, mint ha a férje, Zelenszkij nem egy háborúban álló ország elnöke lenne, hanem mondjuk színészként egy fárasztó forgatáson dolgozna, ami után jó lesz majd kifújni a gőzt.

A helyzet ugyanis az, hogy Ukrajna minden szempontból – gazdaságilag, infrastrukturálisan, társadalmilag és talán katonailag is – romokban hever. A korrupció az egekben van, Ukrajna a Nyugat támogatása nélkül úgy omlana össze, mint a kártyavár. Százezrek sebesültek és haltak meg a háborúban, milliók menekültek el az országból, a Nyugat kizsákmányolható gyarmataként tekint keleti szomszédunkra. Ha egyszer véget ér a háború, akkor dollár tízmilliárdok kellenek majd az ország újjáépítéséhez.


Persze nagy kérdés, miből lesz pénz, mert Ukrajna már most is brutálisan el van adósodva. S ebben a helyzetben arról beszélni, hogy a háború után a Zelenszkij család elmegy egy hónapra nyaralni… Egy normális vezető egy egész választási ciklusban megy el egy hónapra nyaralni, persze összesen, ráadásul békeidőben. Zelenszkij elnökék pedig egy hosszú háború után hátrahagynák a romokba levő országot, és egy hónapig süttetnék a hasukat a tengerparton? Hát ja.

S persze még valami, amit Zelenszka asszonynak meg kell jegyeznie. Azzal, hogy a kedves férje, a színészelnök belekormányozta Ukrajnát a háborúba, és az oroszokkal szemben bent tartotta a konfliktusban most már közel két évig úgy, hogy ráadásul közben egy sor durva akciót végrehajtottak az oroszok ellen, semmi sem lesz úgy, mint régen.

A Zelenszkij família soha többé nem lesz „átlagos” család, amely a tengerparton nyaralgat. S persze, utána majd indul a kreatív projekt?! Úgy hiszem, az egzotikus kiruccanás közben az orosz titkosszolgálat megkeresné a színészelnököt, és megköszönné neki az elmúlt hónapokat.


Végül még valami. Elképesztő, hogy a brutálisan véres háború közepette Zelenszka amiatt aggódik, hogy felnőnek a gyerekek, és hogy ez stresszes. Basszus, a Nyugat ösztönzésére kiprovokált háború miatt Ukrajna haldoklik, és korántsem biztos, hogy életben marad. S még az is lehet, hogy az oroszok áttörik a védelmi vonalakat, és meg sem állnak Kijevig.

S most azonban problémázni, hogy felnőnek a gyerekek… Mellesleg Zelenszka arról nem tett említést, hogy Alexandra udvarlója melyik egységben szolgál, és éppen a front melyik szakaszán védi az ukrán hazát. Ugye ő is harcol, mint mindenki más? Vagy neki a háború borzalmai helyett az udvarlás nehézségei jelentik mindössze a kihívást? Itt jegyzem meg, Ramzan Kadirov csecsen elnök elküldte az ukrán frontra a tinédzser korú fiát, mert így érezte korrektnek. És persze, biztosan nagyon vigyáznak rá, de a lényegen ez nem változtat.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét