Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az egyik, orosz-ukrán háborúval foglalkozó Facebook-csoportban egy megdöbbentő videót láttam, a felvételen egy csapat ukrán katona sétál egy úton. A masírozás mellé lágy dallamokat komponáltak, így az egész olyan hatást kelt, mintha nem egy olyan háborúban álló országban vették volna fel a jelenetet, hanem a béke szigetén.


Ez a szürreális kép önmagában is meglehetősen bizarr, de van még a történetben egy csavar, az egyenruhába öltözött és a vállukon fegyvert viselő katonák ugyanis fiatal lányok. S még csinosak is, de ez a történet szempontjából nem lényeges.

Az viszont már sokkal lényegesebb, hogy bizonyára ukrán hajadonokról, esetleg fiatalasszonyokról lehet szó, akik nem szültek még, vagy adott esetben kicsi gyermekük lehet. Reméljük, az utóbbiról nincs szó. Vagyis, ha úgy vesszük, a felvételen látható huszonéves lányok és kortársaik jelentik, jelentenék a biztosítékot arra, hogy nemcsak ukrán múlt volt, hanem ukrán jövő is lesz.

Ezek a lányok azonban óriási veszélyben vannak az egyenruhában. Ha a front közelében teljesítenek szolgálatot, akkor tényleg bármikor megsebesülhetnek vagy meghalhatnak, de a hátországban sincsenek biztonságban, mert egy irányított rakéta akármikor becsapódhat a közelükben. Az oroszok szemében ők ugyanis elsősorban katonák és csak másodsorban lányok.

S hogy mennyire nagy veszélyben vannak az ukrán katonanők, arról éppen két hete írtunk a Ha ez igaz, akkor közel lehet az ukrán összeomlás! című cikkünkben. E szerint az egyik Avgyejevka közelében végrehajtott ukrán állások elleni támadás után az orosz csapatok megállapították, hogy az elesett ellenséges harcosok holttestei között sok a nő. Szomorúan jegyeztük meg, hogy ha Ukrajna kifogy a férfiakból, akkor képzetlen nőket küld ágyútölteléknek a frontvonalakra.


Arra, hogy az ukrán hadseregben mind jobban támaszkodnak a gyengébbik nemre, egy másik Facebook-bejegyzés is utal. – Frissen kapott információk szerint a Szumi régió parancsot kapott a TCC-ktől (katonai bizottságok) 300 női sorköteles behívására, akiket egy hónapra Kijevbe küldenek kiképzésre, majd szétosztják őket különböző katonai egységek között – szól a bejegyzés.

Vagyis úgy tűnik, ahogy fogynak a férfiak, úgy öltöztetik egyenruhába a nőket. Ez több mint hiba, ez hatalmas bűn. Aki ezeket engedi, a döntéseket meghozza, az nyomorba dönti Ukrajnát, elveszi az ukrán nép jövőjét. Meddig engedik ezt az ukrán vezetésnek?


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét