Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

A német BILD című bulvárlap azonnali hatállyal elbocsátotta Jürgen Helfricht riporterét, miután kiderült, hogy 2018-ban társszerzőként írt egy könyvet „Megtanulni szeretni Oroszországot” címmel anélkül, hogy a szerkesztőséget tájékoztatta volna erről – erről itthon az Oroszhírek.hu számolt be. Persze mindez csak kifogás, mert mint jelezték: soha nem hagyták volna jóvá a „könyvprojektet”.


A lap azzal magyarázta a döntését, hogy a könyv „magasztalja” a Kremlt, és olyan „világnézetet” képvisel, amelynek „nincs helye” a Bildnél. A könyvet amúgy Hans-Joachim Frey, a drezdai operabál korábbi vezetője írta, és Helfricht csak társszerzője a kötetnek. A német kiadás 2018-ban látott napvilágot, az orosz pedig három évvel később.

Az orosz nyelvű változat előszavát Vlagyimir Putyin elnök írta, a német nyelvű könyvhöz pedig az akkori orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Megyinszkij. A hivatalnok többek között elítélte a külföldiek Oroszországról alkotott téves és felszínes elképzeléseit, amelyekkel a külföldiek hajlamosak élni. Megyinszkij azt is mondta, hogy ezeket a téves elképzeléseket gyakran „propagandacélokra” használják fel.

Jöjjön hát a véleményünk!


A Nyugat liberalizmusában az a szép, hogy más véleménynek elfogadását abszolút szelektíven értelmezik. Azt állítják: mindent el kell fogadni, mindent meg kell érteni, mindenkivel szemben toleránsnak kell lenni, de ez valahogy mindig csak addig van így, amíg ez a globalisták érdekében áll.

Ám abban a pillanatban, amikor olyanokat kellene elfogadni, akik a háttérhatalom vadliberális nézeteit bírálják, elfogy a megértés és a tolerancia. S nemhogy csak elfogy, de olyan mélyről jövő indulat tör elő belőlük, amely mindent elsöpör. Ez most Helfricht urat takarította el az útból.

A kérdés csak, hogy mi tartott évekig? Miért éppen most szálltak bele Helfricht úrba? A német kiadás öt éve látott napvilágot, de az orosz változat is már két éve a boltok polcain van. Akkor miért most álltak bosszút a riporteren? Talán mert érzik, hogy a Nyugat vakvágányon van, és Ukrajna lassan, de biztosan, elveszíti az Oroszország ellen folytatott háborút? Nem tudom, de az biztos, hogy ez már a Nyugat alkonya. A végjáték! S nagyon csúnya lesz a vége!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét