Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

A bolgár elnök megvétózta a bolgár belügyminisztérium és az ukrán védelmi tárca megállapodását a páncélozott szállító harcjárművek (PSZH) adományozásáról – adta hírül az MTI. Az államfő sajtószolgálatának közlése szerint Rumen Radev úgy véli, hogy a bolgár határőrségnek és a mentőknek szükségük van ezekre a járművekre.


– Az Ukrajnának szánt páncélozott szállító harcjárműveket a bolgár határ őrzésében, valamint a lakosság katasztrófák és balesetek esetén történő megsegítésében lehetne felhasználni. A bolgár állampolgárok életének és egészségének kell a legfőbb prioritásnak lennie – mutatott rá az elnök, aki a megállapodást újbóli megfontolásra visszaküldte a parlamentnek.

Mint emlékeztettek rá, korábban a 240 tagú parlament képviselői 152-57 arányban jóváhagyták a megállapodást. Az ukrán félnek olyan páncélozott szállító harcjárműveket kellett volna biztosítani, amelyeket a bolgár belügyminisztérium nem használ – összesen mintegy száz PSZH-t, valamint pótalkatrészeket. Az adományozásról augusztusban született megállapodás, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júliusi bulgáriai látogatását követően.


Ez egy kifejezetten édes történet. Hogy miért? Először is azért, mert az elnök egy nyilvánvalóan politikai döntéssel felülírta a bolgár parlament korábban szintén politikai alapon meghozott határozatát. Ha ma bárki, akár egy európai állam, fegyvert szállít Ukrajnának, azzal a globalisták érdekeit szolgálja. Csak a profitéhes háttérhatalomnak van ugyanis szüksége arra, hogy a háború tovább folytatódjon, ez senki másnak nem érdeke.

Hogy ez mennyire így van, azt alátámasztja Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter is, aki december 2-án a Reagan National Defense Forumon elhangzott beszédében lényegében megnevezte az Ukrajnának nyújtott segítség valódi okát: a hadiipari megrendeléseket és ezen keresztül a munkahelyek teremtését az Egyesült Államokban. Ám, ha valaki keresztbe tesz a globalistáknak, mint most tette Rumen Radev elnök, az szintén politikai döntést hoz.


S hogy miért beszélhetünk politikai döntésekről? Legfőképpen azért, mert mint a cikkből kiderül, használaton kívüli, minden bizonnyal felújításra szoruló PSZH-król van szó. Vagyis ezek aligha nélkülözhetetlenek Bulgária számára, de éppen emiatt nem jelentenének hatalmas segítséget Ukrajnának sem. Mindenesetre a dolog úgy áll, hogy elmondhatjuk: azért vannak még Európában néhányan, akik normálisan gondolkodnak! Köszönjük Rumen Radev elnök úr!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét