Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

„Ha Putyin elfoglalja Ukrajnát, nem fog megállni ott.” Ezután megtámadhat egy NATO-beli szövetségest is. Ebben az esetben „amerikai csapatok harcolhatnak oroszok ellen! Nem hagyhatjuk, hogy Putyin győzzön!”

Ezt Joe Biden jelentette ki a Reuters szerint azzal a szándékkal, hogy rábírja a republikánusokat az ukránoknak nyújtandó újabb katonai segélyek megszavazására.

Anatolij Antonov, az Egyesült Államok orosz nagykövete ezek után nyilatkozatot adott ki, és leszögezte, Biden megjegyzései egy vizionált amerikai–orosz konfliktusról „provokatív retorikát képviselnek, ami elfogadhatatlan egy felelős atomhatalom számára”.


Sok minden eszünkbe jutott erről a tonkini incidenstől az iraki invázióig. De talán a legjobb és egyben legborzasztóbb párhuzam arra, amit Washington most művel, az Pearl Harboré. A következő idézetek nem az UFO vagy a Hihetetlen magazinból származnak, hanem a Texasi A&M Egyetem – Corpus Christi oldaláról:

Az egész akkor kezdődött, amikor Henry L. Stimson hadügyminiszter valamikor a japánok támadása előtt azt írta, hogy »a kérdés az volt, hogyan tereljük őket az első lövés leadása felé anélkül, hogy túl nagy veszélyt jelentenénk magunkra nézve.«

Az amerikai kormány tehát folyamatosan próbálta kitalálni, hogyan lehetne azt a látszatot kelteni, hogy Japán ok nélkül kezdte a háborút. A választ Arthur McCollum parancsnokhelyettes nyolcpontos memorandumával találták meg.

Ennek a memorandumnak minden egyes pontját úgy tervezték, hogy támadást idézzen elő a japánok részéről. A memorandum egyik része az volt, hogy amerikai hadihajókat küldjenek a japán flottaegységek mellé.


A memorandum másik része az volt, hogy Pearl Harborban egy sebezhető flottaköteléket állomásoztassanak.

A Pearl Harbor elleni támadást megelőző hónapokban az amerikai kormány megpróbálta arra tolni a japán erőket, hogy támadják meg az Egyesült Államokat. Miután a japán kormánnyal folytatott tárgyalások kudarcba fulladtak, a haditengerészet és a hadsereg parancsnokai közölték az amerikai területekért felelős parancsnokokkal, hogy mire számítsanak és mit tegyenek.

Az üzenet, amelyet Douglas MacArthur tábornoknak küldtek, aki a Fülöp-szigeteki Manilában állomásozott, és többek között ezt tartalmazta:

»A japánok jövőbeli fellépése kiszámíthatatlan, de ellenséges akció bármikor lehetséges. Ha az ellenségeskedés nem, ismétlem, nem kerülhető el, az Egyesült Államok azt kívánja, hogy Japán kövesse el az első nyílt akciót«.


Mindez 1941. november 28-án történt, mindössze kilenc nappal az előtt a sorsdöntő, nap előtt, amely aztán bevonult a történelembe. 1941. november 28-án tehát az USA ösztönözte a japánokat Pearl Harbor megtámadására, de mint ismeretes, a győztesek írják a világtörténelmet.

Itt muszáj közbe vetnünk egy megjegyzést: a történelmet nemcsak a győztesek írják, de a hazugságainak még az idő sem árt igazán. Vegyen le bárki egy történelmi ismeretterjesztő könyvet, és nézze meg, mit írnak benne Peral Harborról függetlenül attól, hogy a fent idézett tények már évtizedek óta ismertek!

Az Egyesült Államok tehát kiprovokálta Japán támadását, hogy az áldozat szerepéből indíthassa meg imperialista háborúját a Csendes-óceáni riválisa ellen. De attól sem riadt vissza soha, hogy hazudjon vagy bizonyítékokat hamisítson a casus bellihez, mint Vietnam vagy Irak esetében.


A forgatókönyv most ugyanaz. Addig provokálták az oroszokat, míg ki nem tört a háború. De mi lesz a következő lépés? Addig provokálják őket, amíg át nem lőnek mondjuk Lengyelországba vagy a Baltikumba?

Ismerve az USA gátlástalanságát, Biden szavai után még az sem elképzelhetetlen, hogy egy hamiszászlós akcióval maguk az amerikaiak rángatják bele a NATO-t egy harmadik világháborúba.

Hogy ez miért jó nekik? – arról csak sejtéseink lehetnek. De egy biztos: Anatolij Antonov téved. Az Egyesült Államok nem egy felelős atomhatalom, hanem egy veszett kutya, amely addig folytatja az ámokfutását, amíg meg nem állítják végre, vagy mind el nem hamvadunk a nukleáris apokalipszisben.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét