Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az ukránokat „halálos veszély” fenyegeti, hogy ha a nyugati országok nem folytatják pénzügyi támogatásukat, akkor hagyják őket elpusztulni – ezt Olena Zelenszka ukrán first lady mondta a BBC-nek adott interjúban, erről itthon az Index.hu oldal számolt be.


A beszélgetést nem sokkal azután vették fel, hogy az amerikai kongresszus republikánus szenátorai blokkolták az Ukrajnának szánt kulcsfontosságú segélytörvényt, és miután az oroszok hónapok óta először támadták rakétával Kijev ellen.

– Tényleg szükségünk van a segítségre. Egyszerűen fogalmazva, nem fáradhatunk bele ebbe a helyzetbe, mert ha igen, akkor halottak vagyunk. És ha a világ belefárad, akkor hagynak minket meghalni – mondta Olena Zelenszka. Ukrajna első asszonya hangsúlyozta, hogy az ukránok számára nagyon fájdalmas, hogy a Nyugat „szenvedélyes segítőkészsége” elhalványul. – Számunkra ez életkérdés – mondta.


Nagy kérdés, hogy ki van pontosan életveszélyben. Én azt gondolom, ha a Nyugat folytatná Ukrajna pénzelését, és vég nélkül küldene fegyvert és lőszert keleti szomszédunkhoz, éppen azzal ölné halomra az ukránokat. A nyugati köldökzsinór csak arra lenne jó, hogy meghosszabbítsa a háborút, ami miatt ukránok további tíz- és százezrei sebesülhetnének, illetve halhatnának meg.

Az gondolom, hogy mind Ukrajna, mind Oroszország, mind az Európai Unió államainak az lenne az érdeke, hogy legyen végre béke. Csak a globalista háttérhatalom profitéhes moguljai akarja azt, hogy ne hallgassanak a fegyverek. S persze a Zelenszij-kurzus. Vagyis nem Ukrajna, hanem a Zelenszkij-féle vezetés kerülne bajba, ha elmaradna a Nyugat támogatása.

A színészelnök és bandája kerülne veszélybe, akik egyszerre kerülhetnének az ukránok és az oroszok célkeresztjébe. Ezért valójában csak Zelenszkijéknek létkérdés, hogy a Nyugat tovább támogassa Ukrajnát.


S hogy az ukrán tárdalomnak mennyire elege van a háborúból, arra a The Washington Post legfrissebb cikke mutat rá, amelyet az Oroszhírek.hu szemlézett itthon. Ebben azt írták, hogy Kijevnek szinte alig maradt kiképzett katonája, miközben a sorkatonák nem hajlandóak az ukrán erők oldalán harcolni.

– Őszintén szólva, több katonára van szükségünk. A hivatásos katonák kifogyóban vannak – idézte a napilap a Dolphin hívójellel azonosított katonatisztet, a 68. dandár rohamcsapatának vezetőjét. A lap azt is megjegyezte, „a behívókorú ukránokkal készített interjúk arra utalnak, hogy sokan nem szívesen harcolnának egy olyan hadseregért és kormányért, amelyről úgy vélik: tele van korrupcióval és inkompetenciával”.

Ez is azt jelenti, hogy valójában csak csúcson akarják tovább a háborút, a mélyben nem.


Előző cikkNem vicc: von der Leyenék megpróbálták befenyíteni Kínát
Következő cikkHívjatok mentőt, Olaf Scholznak agyi katasztrófája van!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét