Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Elképesztő ötlettel állt elő a minap a német kereszténydemokraták, vagyis a CDU egyik meghatározó politikusa. Roderich Kiesewetter a Die Weltnek adott interjújában arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg utánpótlásproblémáinak kézenfekvő megoldása az lenne, ha az Európai Unióból haza küldenék a katonakorú férfiakat. Ez körülbelül 600 ezer embert jelent, közülük 200-220 ezren vannak Németországban.


Kiesewetter szerint Berlinnek – és a nyomában a többi tagállamnak – külön programot vagy kampányt kéne indítania ebből a célból.

A politikusról tudni érdemes, hogy ő a szövetségi hírszerző szolgálatok felügyeletéért felelős Parlamenti Ellenőrző Testület (PKGr) helyettes vezetője. Egyébként tartalékos ezredes, 2011 és 2016 között a Német Fegyveres Erők Tartalékosai Szövetségének elnöke volt, és tagja többek között a Bundeswehr Szociális Jóléti Szervezetének is.

Aktív szolgálata idején Schuwirth és Karl-Heinz Lather tábornok irodavezetője volt a NATO Európai Főparancsnokságán, és megjárta Afganisztánt. Tehát, tényleg nem egy futottak még képviselő a Bundestagból. (Egyébként a Die Weltet a világháború után a brit megszállók hozták létre kifejezetten arra, hogy a nyugati propaganda szócsöve legyen.)


Szóval, Roderich Kiesewetter fél perc alatt megoldotta Volodimir Zelenszkij és az ukrán hadvezetés egyik legégetőbb problémáját, az újonchiányt. Számításai szerint Németországban körülbelül 10, azon kívül pedig további 20 hadosztályt lehetne felállítani, a bevetésük pedig megfordíthatja a háború menetét.

Beleborzong az ember ezekbe a szavakba. Egy német tiszt elégetne egy egész ukrán generációt a Nyugat érdekeiért, méghozzá egy olyan háborúban, ami elől ezek az emberek elmenekültek, mert nem érzik a sajátjuknak annyira, hogy meghaljanak benne.

Ráadásul ezek az emberek azért jöttek ide, mert megígérték nekik, hogy itt befogadják őket és vigyáznak rájuk – kerül, amibe kerül, és tart ameddig tart.


Ehhez képest mostanában mivel szembesülnek? Azzal, hogy az az Európai Unió, amely milliószámra fogadta be a tanulatlan, integrálódni képtelen, az állami ellátórendszeren élősködő afrikai és ázsiai migránsokat, akik közül sokan aztán terrortámadásokat követtek el, alig két év után kiebrudalná az ukránokat.

Tény, hogy az ukrán menekültek jelentős része szintén nem dolgozik, de miért is tenné? Mikor mondták azt a brüsszeli bürokraták és tagállami politikusok a szíreknek vagy az afgánoknak, hogy mars vissza, és tessék megvívni a polgárháborújukat?

Kíváncsian várjuk, hogy milyen visszhangra találnak Kiesewetter szavai Németországban és az unióban! Ahogy arra is, mi lesz a következő nagy ötlete? Ha az uniós toborzókampány nem működik, majd egyszerűen deportálják az ukrán menekülteket?

Hogy fogják szeretni a Nyugatot az ukránok, ha egyszer ez a háború véget ér! Ja, amúgy az interjú alatt a Die Welt alig félóra után letiltotta a kommentszekciót. Azért ez beszédes…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét