Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az egyik Facebook-csoportban arról adtak hírt, hogy Ukrajna Szumi régiójában meglehetősen érdekes plakátok jelentek meg. A történet hitelességét nem tudjuk garantálni, de mivel a bejegyzéshez egy óriásplakátot megörökítő fotót is mellékeltek, hajlunk rá, hogy a kép és így a sztori valódi.

Hogy miért érdekes ez? Hát azért, mert a fotón egy ukrán pár látható – Jula és Dennisz –, és azt a szöveget írták a plakátra, hogy „együtt otthon, együtt a fronton”.


Ha ez a plakát valódi, annak tűnik, akkor Ukrajna számára ez egy újabb öles lépés az önfelszámolás útján. Miről is van szó? Amint elkezdődött a háború, az ukránok igyekeztek minél több katonát kiállítani az oroszok ellenében. Eleinte a hírek szerint nagyon sok önkéntes jelentkezett a hazát védeni, és számtalan külföldi jött az országba, aminek köszönhetően az ukrán hadsereg egyre masszívabb lett.

Ám ahogy haladt előre Moszkva különleges katonai művelete, és az oroszok egyre komolyabb erőket vontak össze Ukrajna ellen, szükség volt az AFU megerősítésére, majd idővel a veszteségek pótlására.


S ahogy az idő haladt előre, mind nehezebben biztosították az utánpótlást. Részben azért, mert a hadköteles korúak közül sokan külföldre menekültek, vagy országon belül bujkáltak. A toborzás kapcsán egyre vadabb hírek jelentek meg, például arról, hogy a nőket is összeírják, majd besorozzák, és egyeseket egyenruhába öltöztetnek.

Hírt adott a sajtó arról is, hogy bizonyos betegségben küzdőket és fogyatékkal élőket is elvisznek katonának. Közben mind idősebbeket is besoroztak, majd megjelentek az erőszakos toborzásról szóló videók, amelyek mára nagy tömegben lepték el a világhálót.

S most miről szólnak a hírek? Hát arról, hogy arra biztatják a párokat, hogy együtt menjenek a frontra, a háború poklába. De közben belegondol valaki, hogy ha a párok együtt mennek szembeszállni az oroszokkal, akkor mi lesz annak a következménye?


A Zelenszkij-kurzusnak és a mögötte álló globalista háttérhatalomnak tényleg minden mindegy? Lényegtelen, hogy ki marad életben vagy legalább sértetlen, és mi lesz Ukrajnából, mire véget ér a háború? Nem számít, hogy kik fogják alkotni az ukrán társadalmat, ha egyszer béke lesz?

A mondás eredetileg úgy szól, hogy párosával szép az élet. Ukrajnában ennek a gondolatnak új értelmet adnak, úgy tűnik, hogy ott a halál is párosával szép. S ez mérhetetlenül tragikus!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét