Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az Egyesült Államoknak választania kell saját harckészsége és az Ukrajnának szánt fegyverek szállítása között, mivel a Kijev támogatására szánt források kimerültek – fogalmazott Pat Ryder, a Pentagon titkára, amit itthon az Index.hu szemlézett.

Elmondása szerint a Pentagonnak körülbelül 4,4 milliárd dollárja maradt. Az elnöki segélyalapban pedig körülbelül 1 milliárd dollár van – adta hírül az Unian ukrán hírügynökség.


– Természetesen lehetőségünk van arra, hogy a teljes 4,4 milliárd dollárt elköltsük, de ez egy nehéz döntés. Végső soron a saját harckészültségünkről és arról kell döntenünk, hogy továbbra is olyan mértékben tudjuk-e támogatni Ukrajnát a harctéren, amilyen mértékben támogatni kell. Ez az oka annak, hogy arra kérjük a kongresszust, hogy a lehető leggyorsabban hagyja jóvá a további finanszírozás iránti kérelmet – mondta.

Csak hát egyelőre – nagyon helyesen – a kongresszus nem hagyja jóvá Ukrajna további finanszírozását, teszi ezt azért, mert ott is vannak józanul gondolkodó emberek, akiknek első az ország – az USA – érdeke, és nem akarják pénzelni Ukrajnát annak érdekében, hogy a globalista háttérhatalom profitéhes hiénái tovább hizlalják a pénztárcájukat.


S akkor itt jutunk el oda, hogy Amerikának nem elsősorban partnerei, szövetségesei vannak, csak kiszolgálói, akiket bármikor odadob, ha az érdeke úgy kívánja. Megírtuk ezt már többször, de most egy újabb bizonyítékot kaptunk erre.

Zelenszkij és az általa vezetett Ukrajna ezen a ponton nem számít. Megpróbálták a tengerentúlról Ukrajnán kívül letérdeltetni Oroszországot, nem jött be, a színészelnök és brancsa mehet a levesbe. Ne legyenek ugyanis kétségeink, az amerikai pénzküldés és fegyverszállítás nélkül ugyanis Ukrajna inkább előbb, mint utóbb alulmarad Oroszországgal szemben.


S ha Moszkva győz, akkor nagy kérdés, mi lesz a maradék Ukrajnával, és az mekkora lesz egyáltalán.

Az, hogy Zelenszkij elnökkel mi lesz, az már kisebb kérdés, mert ha Oroszország eléri céljait, a színészelnök nem maradhat a hatalomban. S ha kikerül a bársonyszékből, akkor az már csak az ő sztorija lesz, hogy viszonylagos nyugalomban megöregszik valahol távol Ukrajnától, vagy felkeresik az ellenségei. Bár nem vagyunk az erőszak hívei, és mindenkor a törvényesség mellett állunk ki, mi inkább az utóbbira tippelünk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét