Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

„Ezrek vonultak utcára Fico kormánya ellen több szlovák városban is.” Mármint több városban együtt – ezrek. Így pontosabb, de a 444-et az ilyesmi nem szokta zavarni. Ők arról írnak, hogy „lendületéből nem veszítve tüntet a szlovák nép.”

Hogy mi ellen, azt persze még a párezres „szlovák nép” sem tudja, jóllehet ennek nincs is jelentősége. A lényeg, hogy a szponzorok lendülete is kitartson. 😉


***

Ugyanők: „A fővárosba buszoztatott boszniai szerbek döntötték el a belgrádi választást az ellenzék szerint.” Mi azt hittük Putyin, de az ember mindig jobbat remél.

Egyébként le a kalappal a boszniai buszsofőrök előtt: a választási térkép alapján úgy tűnik, egy nap alatt 12 kivételével az összes választókerületbe sikerült eljutniuk. Más magyarázat nem lehet ugyanis arra, hogy szinte az egész országban tarolt Vučić és az SNS. 🚌


***

„Történelmi döntés: Colorado állam elnökségre alkalmatlannak minősítette Donald Trumpot.” A döntés indoklása szerint a politikus felkelést szított miután kikapott Joe Bidentől, ezért nem vehet részt az előválasztáson.

Az ítéletet Colorado Legfelsőbb Bírósága hozta meg, amely épp olyan független és objektív, mint a Telex, hiszen a testület minden tagját a demokraták nevezték ki. Igaz, ezt a tényt a portál nem tartotta fontosnak megjegyezni, ellentétben azzal, hogy Trump ügyét „(a)z (akkor még demokrata többségű) kongresszus 2021-2022-ben alaposan feltárta.”

Most miért ráncoljátok a szemöldökötöket? Demokrata vádirat alapján demokrata bírók csak demokratikus döntést hozhatnak. Nem igaz? 🧑‍⚖️


***

Interjút adott a hvg-nek Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója, aki a kötelező, „fúj, a Zorbán Viktor nem európéer, mer a zeurópajjiság Ukrajna támogatásával kezdődik” után azt mondta: nem hiszi, hogy „kölcsönös szankciókat kellene hozni és a nyomásgyakorlás lehetőségeit kellene keresni”.

Kár, pedig megnéznénk, Kijev milyen szankciókat vezetne be Magyarország ellen azok után, hogy már kitiltottak több magyar politikust, korlátozták a nemzetiségi jogokat, eltüntetgetik a magyar jelképeket a közterületekről és listázták az OTP-t.

Esetleg megvonják a RTL-től a Zelenszkij-sorozat sugárzási jogát? 🤡


***

Egy év múlva már magyarul fog interjút adni Budapesten – mondta a Jelennek adott interjújában Sándor Fegyir ukrán nagykövet. Sándort hónapokon át futtatta az atlantista sajtó, ő volt a bezzeg magyar, aki az oroszok ellen harcol, és nem ért egyet az Orbán-kormánnyal.

A beszélgetésből most kiderült, csupán az apai nagyapja volt magyar, ő maga teljesen ukrán környezetben nőtt fel, ezek szerint nem is (jól) beszéli a magyart. De, ha jön, majd megtanul. Már, ha jön, mert azt is elmondta, hogy ez nem biztos. Kijevben ugyanis zűr van, „valószínűleg valamiféle belső hatalmi villongások következményeként.”

A lényeg azonban ez a mondása: „Ukrajna már most megnyerte ezt a háborút.” 🫅


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét