Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Robert Fico szlovák miniszterelnök azt mondta, megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását. Véleménye szerint a döntés egy harmadik világháborúhoz vezetne. – Nem fogunk beleegyezni Ukrajna NATO-tagságába, mert az a harmadik világháború kezdetét jelentené… Úgy vélem, ez soha nem fog megtörténni. Amíg lehetőségem van befolyásolni a szlovák politikai színteret, addig élni fogok a vétójogommal egy ilyen döntés ellen – mondta Fico az InfoVoinának adott interjúban, amit itthon az Index szemlézett.


Anton Herascsenko ukrán belügyi tanácsadó szerint sok szakértő ellenkező véleményen van: Ukrajna NATO-csatlakozása csökkentené a harmadik világháború kirobbanásának esélyét. – Biztos vagyok benne, hogy Putyin örül a miniszterelnök véleményének és az orosz narratívák előretörésének az EU-ban – fogalmazott X-en közzétett bejegyzésében a diplomata, aki egy képet is közzétett közösségi oldalán, amelyen Orbán Viktor látható Robert Ficóval.

Az emberi memória néha csodákra képes, máskor pedig csúnyán megcsal minket. Most éppen Anton Herascsenko került bajba, elfelejtette a nem is olyan rég múltat. Leginkább azt, hogy Vlagyimir Putyin miért indított különleges katonai műveletet Ukrajnában. Ugye emlékszünk rá, az oroszok elsősorban azt nehezményezték, hogy a Zelenszkij-kurzus belengette Ukrajna NATO-csatlakozását, ami Moszkva számára elfogadhatatlan volt, és ez mostanra sem változott meg.


Vagyis Fico miniszterelnöknek van igaza, Moszkva semmiképpen nem fogja hagyni, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz. Maximum egy esetben engedné ezt meg, ha előtte elmenne a Dnyeperig. Máskülönben, ki tudja, milyen eszközökhöz nyúlnának az oroszok?! Ezt nagyon nem lenne jó kipróbálni!

Ami pedig Fico miniszterelnököt illeti, egyelőre tartja a szavát, és nagyon keményen üzenget Kijevnek, Brüsszelnek és Washingtonnak egyaránt. A kérdés az, hogy a szlovák kormányfő képes lesz-e tartósan kiállni a kemény álláspontja mellett?


Mi, magyarok, pontosan tudjuk, hogy a globalisták csak az igeneket szeretik, a nemeket nem, és mindig oda lépnek, ahol nagyon fáj. S nagyon észnél kell lenni, a nap 24 órájában, hogy egy „forradalmi” módon gondolkodó vezetést ne roppantsanak össze. A kitűzött cél elérése érdekében mindig előttük kell járni egy gondolattal, és a sikert akkor sem adják könnyen.

Néhány éve nem gondoltam volna, hogy ezt valaha kimondom (leírom), de sok sikert kívánok Robert Fico!


Előző cikkÍgy számolja fel Ukrajnát az IMF a háború végére
Következő cikkBlinken nem vacakolt, bicskanyitogató nyilatkozatot tett

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét