Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Közel két éve, 2022. február 24-én indult el Oroszország különleges katonai művelete Ukrajnában. A háború jelenleg is körülbelül 1500 kilométer hosszan zajlik, naponta százak, ezrek sebesülnek vagy halnak meg, családok otthonai válnak az öldöklés martalékává. A harctéri hírek minden nap megdöbbentik az embert, de ez ilyenkor, karácsony környékén, kiváltképp így van.


A háborút sokan sokféleképpen értékeljük, egyikünk az egyik, másikunk a másik félnek ad inkább igazat. (Mi magunk elsősorban a Zelenszkij-kurzust és a mögötte álló globalista háttérhatalmat érezzük felelősnek, és úgy hisszük, olvasóink többsége is velünk ért egyet.)

De ilyenkor, karácsonykor, amikor az ember elcsendesedik, még inkább teret enged a szívében a szeretetnek, mi sem felelősöket keresünk, sokkal inkább áldozatokat látunk. Áldozatokat itt is és ott is: kórházban gyógyuló katonákat, gyászoló családokat, katonasírok sorát, lerombolt otthonokat. Ha ártatlanul szenved valaki, akkor annak mindegy a nemzetisége, vallása vagy politikai hovatartozása. Az áldozat az áldozat.


Más kérdés persze, hogy a döntéshozókkal, a Zelenszkij-féle ukrán vezetéssel és a mögöttük levő, távoli plüss karosszékekben pihengető pénzemberekkel nem tudunk azonosulni, akik a profitra esküdtek fel az emberi élettel szemben, azoknak nincs bocsánat.

Ezek a hitvány, lelketlen és embertelen senkik mozgatják a szálakat, és az ártatlanok tíz- és százezreinek, milliónak miattuk kell szenvedniük, rosszabb esetben meghalniuk. Miattuk folyik a háború, és miattuk esnek el tömegével a férfiak mindkét oldalon, az ukrán hadseregben most már sok esetben a nők is ágyútöltelékké válnak.


Arra kérünk mindenkit, kiváltképp a Bekezdések közösségének tagjait, hogy ilyenkor, karácsonykor mindenki – ha teheti – szenteljen öt percet a háború áldozatainak. A hívők mondjanak egy imát, aki nem hívő, az is gondoljon néhány perc erejéig a háború ártatlan áldozataira, úgy az ukránokra, mint az oroszokra. S egyúttal fohászkodjunk azért, hogy ez a mindent romba döntő háború minél hamarabb véget érjen!

Kérjük együtt, hogy szülessen egy igazságos béke, amely pontot tesz az öldöklés végére, és amely újra fejlődő pályára állíthatja a térséget. Ehhez mondjuk sok minden más is kellene, de erről majd egy következő cikkben írunk. A legfontosabb tehát az, hogy legyen végre vége a háborúnak!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét