Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Marija Zaharova csípős humorával és kíméletlen szókimondásával a hazai olvasók figyelmét is gyakran megragadja. Ráadásul egyszerre csinos, elegáns és intelligens – szóval, mindenképpen felfelé lóg ki a nagypolitika szereplőinek sorából.

És akkor most ehhez tegyünk hozzá valamit, amit Oroszországon kívül alig-alig tudnak róla: a külügyi szóvivő a történelemtudományok kandidátusa. Egészen pontosan művészettörténetből doktorált, és kevéske szabadidejében dalokat ír. *

Legújabb szerzeményét születésnapján, december 24-én mutatták be a moszkvai Szpiridonovka központban.

A Mennyei öröm és boldogság… kezdetű karácsonyi ének premierje előtt Marija Vlagyimirovna szemmel láthatóan zavarba jött.

„A hagyományos vallás a szeretethez vezető út. Vannak, akiket már gyermekkorukban megajándékoznak vele. Néhányan szerencsések. Van, akinek ez egy út. Egy út, hogy megtanuljanak szeretni, szeretet adni magukból – másoknak. És nem önző módon tekinteni a szeretetre. Hanem megérteni, hogy ez egy óriási ajándék” – mondta a sajtótájékoztatón.

Zaharova szerint Isten elég szeretetet küldött a boldogsághoz minden ember számára a Földön – és erről szól ez az új dal, aminek klipje orosz és belorusz koprodukcióban készült el.


A projektben Zakharova mellett Leonyid Sirin belorusz zeneszerző – a Szpamas produkciós központ művészeti vezetője, Angelina Mikulszkaja producer és a 16 éves, számos oroszországi és nemzetközi díjjal kitüntetett énekesnő, Kszenyija Galetszkaja vett részt.

A szöveget Kirill, egész Oroszország pátriárkája áldotta meg. A klip képei pedig Nikasz Szafronov festő-grafikus munkái.

A közreműködők célja – saját bevallásuk szerint – az, hogy ezzel a szerény próbálkozással maguk is hozzájáruljanak „a keresztény világlegjobb hagyományainak megőrzéséhez és megerősítéséhez”.


Hogy tetszik-e vagy sem a végeredmény, azt mindenkinek az ízlésére bízzuk. A magunk részéről viszont örömmel fogadtuk Marija Zaharova szerzeményét, mivel a mai világban ritka az efféle őszinte, szívből jövő kiállás a hagyományos értékek mellett.

* Washingtoni kollégája, Karine Jean-Pierre ugyanakkor lényegében kibukott a New York-i műszaki főiskoláról, így „vígaszágon” szerzett közkapcsolati diplomát a Columbia egyetemen, és az amerikai fősodratú sajtó azért hordozza a tenyerén, mert vállaltan leszbikus, és fekete létére egy fehér nővel él együtt…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét