Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe iszlamista támadások előkészítésének gyanújával – jelentette be az ország belügyminisztériuma nyomán az Atv. A fülest a hírszerzés szolgáltatta, akiknek olyan információk jutottak a birtokukba, miszerint iszlamisták merényletre készülnek a bécsi és a kölni dóm, illetve egy madridi célpont ellen.


Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítanak az ünnepek idejére, ennek keretében a többi között fokozzák a közterek megfigyelését.

A németek szintén megerősítették erőiket a kölni dóm környékén, a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy illetőt, akivel kapcsolatban csak annyit árultak el, hogy a „merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben” állították elő. Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, ám nem bukkantak robbanóanyag nyomaira.


A hatóságok hozzátették, az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik alá. Nem érkezett hozzánk hír arról, hogy bárhol Európában terrorakciót hajtottak volna végre, így az intézkedésekkel minden bizonnyal sikerült elejét venni a tragédiáknak.

Ezekből a hírekből azonban arra lehet következtetni, egyesek arra készültek, hogy megzavarják a keresztény ünnepet. Ki tudja, mit történt volna, ha az osztrákok és a németek nem vették volna őrizetbe ezt a négy embert. Vajon hány családnak tették volna tönkre az ünnepét, és hányan sérültek volna meg a támadás miatt?

Hála a hatóságok egyenruhásainak, nem a végrehajtott akciók eredményéről, csak a támadást fontolgatók elfogásáról kell írnunk. Persze ez is nagy baj, mert az lenne a jó, ha a világon bárhol, tartozzon bármilyen valláshoz, mindenhol szabadon ünnepelhetne és nem kellene támadásoktól, terrorakcióktól tartani.


Sokszor gondolkodtam már azon, hogy miért támad valaki ünneplő emberekre? Miért zavarja ezeket az embereket mások öröme, és miért akarják éppen az ünnepeket pokollá változtatni?

Ennyire gyűlölik mások hitét, vagy ennyire zavarja őket mások öröme? Legyen bármelyik változat igaz, nagyon szomorú, hogy ilyen emberek járnak köztünk, de nagy szerencse, hogy Magyarországon ezek az elemek még nem nyertek teret, vagy mélyen meghúzódnak „sötét barlangjaikban”!

Áldott karácsonyt kívánunk mindenkinek!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét