Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Antti Hakkanen finn védelmi miniszter ünnepi beszédében azt mondta, hogy nem várható az ukrajnai háború gyors befejezése. Hakkanen szerint a háborúban nemcsak Ukrajna sorsa dől el, hanem Oroszország összes szomszédjának sorsa is.

– A finn védelmi miniszter úgy véli, hogy a háború egész Európa jövőjéért folyik – írja az Unian ukrán hírügynökség, amiről itthon az Index számolt be. A finn tárcavezető itt azonban még nem fejezte be, folytatta a képtelen nyilatkozatát.


A védelmi miniszter azt mondta, hogy Oroszország hatalmi politikája a bizonytalanság érzését keltette Európában és értelemszerűen az egész világon.

– Fájdalmas bizonyítékot kaptunk arra, hogy egy nagyobb állam jogosnak tartja, hogy beavatkozik kisebb szomszédja döntéseibe, és hajlandó katonai erőt alkalmazni, hogy elérje saját céljait – tette hozzá Antti Hakkanen.

Jöjjön hát a véleményünk, ahogy időnként szoktam – mondatról mondatra:

1, Valóban „nem várható az ukrajnai háború gyors befejezése”, mert az oroszok – a veszteségek minimalizálása érdekében – nem siettetik a különleges katonai művelet befejezését. Az ukránoknak pedig, legalábbis egyelőre, még van annyi erejük, hogy többé-kevésbé hatékonyan védekezzenek.


2, A következő csomag ez „nemcsak Ukrajna sorsa dől el, hanem Oroszország összes szomszédjának sorsa is. A háború egész Európa jövőjéért folyik.” A finn tárcavezető nyilvánvalóan arra a képtelen sületlenségre céloz, hogy ha nem sikerül megállítani Oroszországot, akkor Moszkva meg sem áll Berlinig.

Ez nyilvánvalóan a globalisták zagyvasága, amit a háború elejétől állítanak. Nem ebből a szempontból, de mégis lehet igaza Hakkanennek. Magam ugyanis úgy látom, hogy ha a Nyugat által támogatott Ukrajna alulmarad Oroszországgal szemben, akkor talán megroggyan a globalista háttérhatalom.

Amerika talán meggyengül, a BRICS államai pedig megerősödnek. Ez esetben az amerikai érdekeit szolgáló európai politikusok – mint Hakkanen – megbukhatnak, a kontinensünk pedig kiszabadulhat az USA szorításából. Túl szép, hogy egyszer igaz legyen…


3, S végül jöjjön a kedvencem: „Fájdalmas bizonyítékot kaptunk arra, hogy egy nagyobb állam jogosnak tartja, hogy beavatkozik kisebb szomszédja döntéseibe, és hajlandó katonai erőt alkalmazni, hogy elérje saját céljait.” Hát kedves Hakkanen! Az ön által szolgált Amerikai Egyesült Államok az elmúlt évtizedekben számos alkalommal szolgáltatott fájdalmas bizonyítékot arra, hogy a nagyobb államok a saját érdekeikért akár katonai erőt is alkalmaznak.

Ugye emlékszik ezekre a beavatkozásokra? S mivel a nagyhatalmak már csak ilyenek – nemcsak Oroszország, hanem mindegyik, legfőképpen az USA –, éppen ezért nem sok értelme van őket provokálni. Moszkva az ukrajnai orosz kisebbség sorsa miatt és azért, mert Ukrajna belengette a NATO-csatlakozást, elindította a különleges katonai műveletét. Az USA ennél rendre kevesebbért indított háborút…

A történelem azért van, hogy okuljunk belőle, nem árt észben tartani a múlt üzeneteit!


Előző cikkZaluzsnij jókora pofonokat adott visszakézből Zelenszkijnek
Következő cikkKomoly fejlesztéseket hajtottak végre az orosz hadiiparban

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét