Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az ukránokon egyre jobban elhatalmasodik a borúlátó, pesszimista hangulat, ahogy egyre csökken annak az esélye, hogy ki lehet űzni az oroszokat a megszállt területekről – erről Shaul Walker, a The Guardian tudósítója arról számolt be, az írást itthon az Index szemlézte.


Ehhez – magyarázza Walker – jelentősen hozzájárult az ukrán ellentámadás kudarca és az előretörés elmaradása, illetve az is, hogy a nyugati országokban egyre kisebb a kedv arra, hogy továbbra is biztosítsák a Kijevnek szükséges finanszírozást és fegyvereket.

– Mindezek ellenére „Ukrajnában még mindig rengetegen vannak, akik úgy gondolják, hogy megfelelő katonai támogatással a nyugatiak részéről győzedelmeskedhetnek” – tette hozzá a tudósító. A jövőre nézve Walker azt mondta, az ukránok tisztában vannak azzal, hogy hiába születne békeszerződés, az nem sokat érne Ukrajna számára a „Nyugat jelentős biztonsági garanciái nélkül”.

– Mindenekelőtt ez a pesszimizmus forrása: az érzés, mikor nem világos, hogyan tovább, de az sem, hogyan állhatnánk meg – fogalmazott a The Guardian tudósítója.


Úgy gondolom, mielőtt arról beszélnénk, hogyan lehetne megállni, fontos ismét rögzíteni: Ennek a háborúnak nem lett volna szabad elindulnia! S nem is indult volna el, ha Ukrajna nem engedte volna, hogy a globalista háttérhatalom beszivárogjon az országba. De megengedte.

Aztán jött 2013-ban jött a Majdan, Porosenko, majd Zelenszkij, a többi pedig már történelem. Ukrajna szuverenitását eleinte korlátozták, majd megszüntették a globalisták, és végül belehajszolták az országot az Oroszország elleni háborúba, amely beláthatatlan következményekkel jár keleti szomszédunkra. Ebben a „színdarabban” a színészelnök pedig csak statiszta.

Az ukrán emberek elkeseredését pedig teljes mértékben megértem. Egy olyan háborút viselnek Oroszország ellen, amely nem az ő, hanem a globalista háttérhatalom nagytőkéseinek érdekeit szolgálja. Ha ezt a háborút Ukrajna elveszíti, amire nagy esély van, akkor teljesen felesleges volt a brutális áldozat, amit az ukrán nép meghozott.


Ha nyernek – amire egy csöppnyi esélyt sem látok –, akkor még inkább a Nyugat profitéhes befektetőinek ölébe hullanak, akik embertelen módon fogják megkérni a győzelem árát. Ukrajna ezen a háborún csak veszíthet(ett), ha egyáltalán megmarad!


Előző cikkZaluzsnij volt tanácsadója szerint mindannyian meghalnak
Következő cikkMár az ukrán vereséget is áttörésnek hazudják a globalisták?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét