Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

A harcban bekövetkezett halál jobb, mint egy autóbaleset – mondta Alla Martinjuk, az ukrán fegyveres erők legfőbb parancsnokának, Valerij Zaluzsnyij tábornoknak „eddigi” tanácsadója a minap egy interjúban.

A 37 éves Martinjuk egykor színházi és televíziós színésznő volt, mostanáig pedig Zaluzsnij „külső tanácsadójaként” szolgált. A nő most az UNIAN kijevi hírügynökség által a közösségi médiában megosztott interjúban az ellen szólalt fel, ahogy az ukránok többsége reagál arra, ha mozgósítják a hadseregbe.


– Most azt látom, hogy amikor valaki behívót kap, az anyák azonnal írják, máris hisztérikusak, és szinte azonnal búcsút mondanak a fiaik életének. De megmondom önöknek, hogy ez nem helyes. Erre a hisztériára nincs szükség. El kell hinniük, hogy a fiuk egy hős és a nemzet virága – mondta Martinjuk az adásban.

Hozzátette: „Úgyis mindannyian meg fogunk halni. Méltósággal távozni ebből az életből sokkal jobb, mint végigsétálni az utcán, és ránk esik egy tégla, vagy elüt egy autó.”

Ennyi, nincs tovább, de ez is éppen elég. Martinjuk kisasszony ugyanis ezzel a nyilatkozatával nem egy kavicsot, hanem egy sziklát dobott az amúgy sem álló vízbe.


Abban az egyben igaza van a nőnek: jobb harctéren, a hazáért meghalni, mint egy autóbalesetben elveszteni az életünket. A logika ott bicsaklik meg, hogy egy Ukrajna méretű országban évente néhány ezer ember halhat meg közúti balesetben, míg a fronton valószínűleg egy hét alatt vesznek el ennyien.

Másrészt a hősök a hazáért halnak, de a harctéren eleső ukrán fiatalemberek a globalista háttérhatalom érdekeiért adják oda életüket. S a gyermeket félteni egy értelmetlen háborúban, az sok minden, csak nem felesleges hisztéria. Az ukrán anyák félelme pedig azért sem alaptalan, mert az oroszok elleni harc mind nehezebb az AFU számára, és aki katonaként a frontra jut, sok esetben csak koporsóban térhet haza.

Persze ez az ostoba okoskodó rögtön példát is mutathat, és elindulhat kelet felé harcolni, ha már neki ennyire nem fontos az élet. Megnézném Őszőkeségét Kupjanszk térségében az oroszok ellen… Az első csata után futva menekülne haza!


Zaluzsnijnak persze több esze van, mint Martinjuk kisasszonynak, mert az ukrán hadsereg főparancsnoka azonnal elhatárolódott a nő szavaitól. A közösségi médiában azt közölte, hogy a nő „nem fizetett tanácsadó, nem volt felhatalmazva arra, hogy nyilvános megjegyzéseket tegyen” a nevében. Hozzátette, csütörtök óta nincsenek „önkéntes tanácsadói”.

A téma egyébként azóta van napirenden Ukrajnában, hogy Zelenszkij elnök a közelmúltban bejelentette: további 500 ezer katonát kíván mozgósítani a harctéri veszteségek pótlására, még akkor is, amikor a tisztviselők országszerte elismerték, hogy nehézségekbe ütközik a behívási kvóták teljesítése. Utóbb pedig azt is hozzátették: pénz sincs ennyi ember mozgósítására.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét