Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Te hogyan várnád egy cikk folytatását, ha ezt a címet látod: „Komoly áttörést érhettetek el az ukránok, egy lépéssel közelebb a siker?” Mindezt azért kérdezem, mert az Index ezzel a címmel közölt cikket, és hát el is érte a kívánt hatást, mert régen vártam ennyire a folytatást.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy a történet miről szól majd! Mielőtt elkezdtem olvasni, kicsit el is képzeltem, hogy vajon hol, melyik frontszakaszon mérhettek Zelenszkijék végzetes csapást az oroszokra, és hol sikerül majd megállítani az ukrán hadakat? Még ukrán földön vagy már csak orosz területen?


Aztán tovább olvastam a cikket, amely az Unian ukrán hírügynökséget idézve azt írta: Ukrán sikerekről számolt be Olekszandr Tarnavszkij dandártábornok, a Tavrija hadműveleti-stratégiai csoportosítás parancsnoka.

A dandártábornok szerint a front egy részén sikeresen felléptek az orosz katonák ellen. Mint mondta, az Orosz Föderáció naponta 466 embert és 52 egység katonai felszerelést veszített el. Megjegyezte, hogy az ellenséges támadások száma változatlan maradt Avgyijivka és Mariinszkij irányában.

Gondolom, te is vártad a folytatást, a csattanót, ahogy én is vártam, de ahogy te, úgy én sem kaptam érdemi részleteket az ukrán csodáról. De élek a gyanúperrel, hogy erről azért nem írtak, mert ez a csoda valójában meg sem történt, maximum néhányak fejében…


Nem volt itt áttörés, és egy milliméterrel sincs közelebb a siker, amit az ukránok hosszú hónapok óta üldöznek. Csak a globalistabarát sajtó annyira ki van már éhezve a sikerre, hogy mindenbe igyekeznek belemagyarázni a győzelmet, lassacskán már a vereségbe is…

Úgy tűnik, lesz is mit megmagyarázni, mert az egyik orosz-ukrán háborúval foglalkozó Facebook-csoportban azt közölték: Az ukrán hadsereg nagy vereséget szenvedett Rabotino-Verbovoje térségében. Az oroszok nyomulnak előre, és egy széles fronton 4 kilométerre szorították vissza az ellenséget.


Csak emlékeztetnék mindenkit arra, hogy az ukránok ezért a talpalatnyi területért júniustól tízezreket áldoztak fel, és egy halom, részben nyugati fegyvert vesztettek a kevés sikert hozó, majd teljesen elakadt ellentámadásban. Most pedig úgy tűnik, az oroszok rövid idő alatt visszaveszik azt a keveset is, amit az ukránok nagy nehezen megszereztek.

Egyelőre ez sem áttörés, viszont komoly sikernek tűnik, az ukránok pedig kezdhetnek gondolkodni, hogyan magyarázzák meg…


Előző cikkNagy veszteségek után az ukránoknak is kezd leesni a tantusz
Következő cikkMinden képzeletet felülmúló lehet az ukránok vesztesége

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét