Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ugye emlékeztek rá, mi volt az ukránok és a Nyugat kommunikációja, amikor kiderült: Zelenszkijék német Leopard harckocsikat kapnak több országtól, és azzal erősítik meg az AFU-t?! Körülbelül olyan hangulatot igyekeztek kialakítani, hogy már az volt az ember érzése: a páncélosokat ki sem kell vinni a frontra, mert az oroszok már önmagában a Leopardok hírére hanyatt-homlok rohannak majd az ukránok elől.

Nem így történt, sőt, alig vette kezdetét a júniusban megindított ukrán ellentámadás, máris megérkeztek az első fotók, videók az elvesztett Leopard harckocsikról. Volt olyan, amelyik aknára futott, másik a Lancet drónok martalékává vált, megint másikkal az orosz tüzérség végzett. S hamar kiderült, hogy bár a német Leopardok remek harckocsik, mégsem sérthetetlenek.

Sőt! Idővel az is egyértelművé vált, hogy az orosz tankok is képesek szembeszállni a német fenevadakkal, és képesek is kilőni azokat. Erről is voltak beszámolók.

Hogy miért hozom most szóba a német Leopard tankokat? Hát azért, mert most egyetlen ütközetben hármat is elveszítettek belőlük az ukránok. Mint az Oroszhírek a védelmi minisztérium jelentése alapján megírta: az orosz „Nyugat csapatcsoportjának” katonái Szvatovszk közelében semmisítettek meg egy szakasz német gyártmányú Leopard-2A6 harckocsit, amelyet az ukrán erők nyugatról kaptak.


A történtekről annyit árultak el: „Terni település térségében felfedezték az ukrán erők harcosainak előkészületeit arra, hogy Leopard-2 harckocsikon egy páncélos szakasz bevonásával támadást hajtanak végre az orosz csapatok állásai ellen.”

– Az orosz katonák nagy pontosságú lőszereket használva megsemmisítették az ukrán erők egyik páncélos szakaszát – közölte az orosz védelmi minisztérium. A védelmi tárca által közzétett videón három, jellegzetes kiegészítő toronyvédelemmel ellátott Leopard-2A6-os látható, amint több lövedék, köztük Lancet kamikaze drónok találják el őket.


Az Oroszhírek emlékeztetett arra, hogy a Leopard-2 harckocsikat Németország, Lengyelország, Hollandia, Hollandia, Svédország, Portugália és Spanyolország, valamint Kanada szállítja Ukrajnának. Azonban, mint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megjegyezte, ezek nem változtattak a harctéri helyzeten.

Az adatok szerint a június 4-én kezdődött ellentámadás során az AFU 766 harckocsit vesztett, köztük 37 Leopard harckocsit. Ez pedig őrült komoly szám! S ahogy látjuk, a számok tovább duzzadnak, csökkentve az AFU erejét. Ha van még olyan neki…


Előző cikkKritikus helyzetbe kerülhetett mostanra az ukrán légvédelem
Következő cikkÚjabb csodafegyvert vetettek be a nyugaton lesajnált oroszok

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét