Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Litvánia talán túl optimista volt Ukrajna esélyeit illetően az Oroszországgal zajló konfliktusban – mondta Ingrida Simonyte miniszterelnök az LRT állami műsorszolgáltatónak adott interjúban, amit itthon az Oroszhírek szemlézett. Ebben Simonyte kitért Litvánia biztonsági helyzetére és arra, hogy milyen hatással van rá az ukrajnai konfliktus.


– Valószínűleg nem lesz túlzás azt állítani, hogy idén egészen más eredményt vártunk a háborútól, mint amit ma elértünk – mondta a műsorszolgáltatónak.

– Sajnos ez azt jelenti, hogy el kell kezdenünk számolni azzal, hogy a forgatókönyv nem olyan lesz, mint amilyet 2023 elején, az ukrán offenzíva kezdete előtt szerettünk volna – emelte ki a litván miniszterelnök. Simonyte szerint Litvánia „talán egy kicsit túlságosan félvállról vette a helyzetet”, és azt várta, hogy Ukrajna „valóban megvédi mind Európát, mind a nyugati értékeket” a sok fegyverrel és támogatással, amit kapott.

Hozzátette: Ez nem így történt. – Mindenki, aki meg volt győződve arról, hogy az ukrán hadsereg könnyedén győzedelmeskedni fog az orosz hadsereg felett, „elhamarkodottan ítélkezett” – fejtette ki Simonyte.


A politikus arról beszélt, hogy 2024 valószínűleg „nehéz lesz” mind katonai, mind politikai szempontból. Simonyte ugyanakkor igyekezett megnyugtatni a litvánokat, rámutatva, hogy a NATO „valódi védelmi terveket” készített a júliusi vilniusi csúcstalálkozón. Megjegyezte azt is, hogy Németország kötelezettséget vállalt arra, hogy a következő néhány évben egy nehézdandárt telepít Litvániába, bár a részleteket, például azt, hogy ki fizetné és hol állomásoznának, még nem sikerült megoldani.

A litván miniszterelnök minden alapot nélkülöző hablatya jól szemlélteti, hol tartanak szellemileg a globalista háttérhatalom által dróton rángatott európai politikusok. Hát, meglehetősen mélyen! Nem létező orosz támadásra készülnek, és egyfolytában attól rettegnek, teljesen betegesen, hogy Európát meg kell védeni Moszkvától.

Az, hogy Moszkvának esze ágában sem volt, és esze ágában sincs megtámadni Európát, az senkit nem érdekel. Pedig jó lenne, ha érdekelné őket, mert Európának sokkal nagyobb szüksége van Oroszországra, mint fordítva, és ezt minél később ismerik be a kontinensünk államainak vezetői, annál fájdalmasabb lesz a valósággal való szembenézés.


A Németország majd megvédi Litvániát szöveg pedig maga a vicc. A német hadsereg jelenleg olyan állapotban van most, mint 1945 tavaszán, amikor Hitler nem létező hadosztályokat és már régen elvesztett fegyvereket akart bevetni a szovjetek ellen. A führer nézegette a térképet, mert a remélt alakulatok már csak ott léteztek… Most hasonló lehet a helyzet!

Nagy kérdés, hogy a németek milyen nehézdandárt akarnak Litvániába telepíteni, és azokat milyen fegyverekkel szerelnék fel?! S persze jó kérdés az is, hogy ki fizeti majd a „révészt”?!

A legviccesebb azonban továbbra is a nyugati értékekre való hivatkozás! Sőt, az nem is vicces, hanem szánalmas. Könyörgöm, mondjátok már ki, hogy az egész globalista rendszer, az „értékeivel” együtt pusztán arról szól, hogy menteni akarjátok az USA érdekeit, világhatalmát, amennyire még lehet. Legyen már vér a pucátokban, hogy a „nyugati értékek” valójában a globalisták pénze, profitja, és nem más.

De ti gyávák és megalkuvók vagytok, hogy bevalljátok az igazságot! Ezért (is) fogtok elbukni!


Előző cikkA németek hadiiparművészeti remekeket gyártanak és pont
Következő cikkAz ukrán zsoldosok 85 százaléka halott vagy megszökött

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét