Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az egész orosz-ukrán háború – úgy, ahogy van – teljesen felesleges és értelmetlen Ukrajna szempontjából. Semmit nem nyerhetnek vele az ukránok, viszont rengeteget veszítenek. Hogy mit? Először is sok-sok területet, és ahogy az idő halad előre, egyre több faluról, községről, városról és megyéről lesznek kénytelenek lemondani.


A maradék Ukrajna – ennek területét jelenleg lehetetlen megjósolni – romokban hever majd, és teljesen el lesz adósodva a Nyugatnak. A maradandó károsodást szenvedő sebesültek és halottak száma súlyos százezrekben mérhető, a külföldre költözöttek pedig több millió főt tesznek ki. S mi a legtöbb, amit elérhetnek? Talán a maradék Ukrajnácska megszabadul az orosz függőségtől, vagy legalább lazít azon, hogy a Nyugat fojtó és kiszipolyozó karjaiba zuhanjon.

Hol itt a haszon? Sehol!

Így hát a háború kiprovokálása ukrán szempontból teljesen értelmetlen volt, azon keleti szomszédunk – leszámítva Zelenszkijt és környezetét, illetve a mögöttük álló globalista háttérhatalmat – csak veszíthet. Viszont a háborúban az ukrán katonai vezetés időnként tesz olyat, amely lépésben látszik a logika. Végül is, ha már a politikai vezetés belehajszolta Ukrajnát az oroszok elleni háborúba, akkor a hadseregnek meg kell próbálnia feltartóztatni az oroszokat.


Ezt egyelőre többé-kevésbé egészen sikeresen teszik, bár ezért elképesztően brutális áldozatot hoznak.

Aztán időnként az AFU olyat lép, amelyből az látszik: az ukránok egy-egy apróbb „sikerért” eszméletlen veszteségeket képesek elszenvedni. Az egyik, orosz-ukrán háborúval foglalkozó Facebook-csoportban most közöltek egy bejegyzést, aminek az a címe: Krinki, avagy az ellenségnek teljesen elment az esze.

Ebben arról írnak, hogy az ukránok Herszontól keletre, a Dnyeper alsó folyásánál egyfolytában azzal kísérleteznek, hogy erős hídfőállást hozzanak létre a bal parton egy későbbi akciókhoz. Az ukránok ott vannak a folyó bal partján Krinkiben, de utánpótlást csak hajón tudnak bejuttatni a megszállt területre, a faluba.

Csakhogy az ukránok által elfoglalt zsebkendőnyi területre érkező hajókat drónokkal és tüzérséggel megállás nélkül lövik az oroszok, mint ahogy tűz alatt tartják a védekező csapatokat is, amelyek óriási veszteségeket szenvednek. 


Az ukránok egy darabig egy ügyes trükkel meg tudták téveszteni az orosz drónokat, de Moszkva megtalálta az ellenszert, így nagyon sok hajó és személyzete semmisül meg az átkelésnél. S még ha az ukránoknak sikerül is átjutnia, átúsznia a bal partra, megvetni nem tudják a lábukat a meglehetősen védtelen vonalakon, mert azokat az orosz tüzérség egyfolytában gyengíti.

Vagyis Krinkiből sohasem lesz képes kitörni az ukrán hadsereg, az egységeik teljesen feleslegesen pusztulnak a Dnyeper bal partján. Persze lehet, hogy Zelenszkijnek egy kis látszat sikert megér néhány száz, ezer ukrán életet…

Ő két éve azt bizonyítja, hogy neki semmi sem drága!


Előző cikkEgy szír elit egység avatkozhat be az orosz-ukrán háborúba
Következő cikkBrutálisat kaszáltak a hadiipari cégek az ukrajnai háborún

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét