Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Oroszország támadó és felderítő drónjainak bevetése egyre több problémát okoz Ukrajnának a harctéren – nyilatkozta egy ukrán ezredes a TASZSZ-nak, amiről itthon az Index számolt be.

– Az oroszok mostanában olyan sok drónt gyártottak, hogy ez hatalmas fenyegetést jelent. A drónok tömeges használata új keletű, ilyen helyzetben az elektronikus hadviselés még fontosabbá válik – mondta az ezredes.

Egy ukrán katona elmondta, mivel az Ukrán Fegyveres Erőknek nincs elegendő elektronikai hadifelszerelésük, az orosz csapatok „úgy pusztítják az ellenséget, mint a szúnyogok”.

Pavlenko ezzel kapcsolatban felszólította Ukrajna nyugati szövetségeseit, hogy szállítsanak olyan eszközöket, amelyek képesek elnyomni az orosz irányított rakéták és drónok műholdas irányítórendszerét. Nagyon tetszik a stílus, az ukrán figura nem kér, hanem felszólít. Olyan „édes”…


Egy háborúban sohasem tudhatod, hogy ki mikor mond igazat, és mikor hazudik. Simán lehet, hogy semmilyen nehézséggel nem küzd az ukrán légvédelem, de persze az is előfordulhat, hogy az ukrán katona igazat mond. S őszintén szólva ennek vannak nagyobb esélye.

Már hónapokkal ezelőtt írtunk arról, hogy az oroszok fárasztják az ukrán légvédelmet, olcsó drónokkal csalogatják elő a drága ukrán elhárító rakétákat. Aztán amikor kifogy a készlet, jöhetnek az elsöprő támadások.

S a baj csőstül jöhet majd. Hogy miért? Ha az ukrán légvédelem kifogy az elhárító rakétákból, akkor nemcsak a drónok és támadó töltetek érnek akadálytalanul célba, hanem sokkal nagyobb nyugalomban működhet az orosz légierő is. S akkor ezeknek a támadásoknak minden áldozatul eshet.

Könnyedén célba vehetik az oroszok az ukrán raktárakat, parancsnoki központokat, erődöket és különböző haditechnikai eszközöket. Nagyon könnyen mindent a földdel tehetnek egyenlővé!


S ha egyszer végzetesen meggyengül az ukrán védelem, akkor Zelenszkij erői pillanatok alatt összeroppanhatnak. Ez esetben az oroszok meg sem állnak a Dnyeperig, esetleg mennek tovább…

Ezért lenne – az ukránok szempontjából is – fontos minél gyorsabban tárgyalóasztalhoz ülni, és megegyezni az oroszokkal, mert a szabály továbbra is igaz: Ukrajna ma többet veszíthet, mint tegnap, de kevesebbet, mint holnap! Sokan talán még azt hiszik, hogy ez túlzás, de hamarosan rá fognak jönni, hogy ez sokkal inkább a valóság!

Fájdalmas lesz sokaknak a felébredés!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét