Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Moszkva hadüzenetnek tekintené a brit csapatok nyílt ukrajnai telepítését – figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, erről az Oroszhírek.hu számolt be. Az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese arra reagált így, hogy pénteken Kijevbe látogatott Rishi Sunak brit miniszterelnök, aki biztonsági megállapodást írt alá Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Ennek kapcsán a brit kormányfői hivatal közleményében az áll, hogy Sunak ukrán fővárosba érkezése „egy új, jelentős támogatási csomagot kíván meghatározni és megerősíteni a szoros brit-ukrán partnerséget”. – A biztonsági dokumentum a G7-ek és a NATO-tagok által tavaly kötött megállapodások folytatása – jegyezték meg.

A Downing azt közölte, hogy „a megállapodás hivatalossá teszi a támogatást, amelyet az Egyesült Királyság eddig is és a jövőben is nyújt Ukrajna biztonsága érdekében, beleértve a hírszerzési információk megosztását, a kiberbiztonságot, az egészségügyi és katonai kiképzést, valamint a védelmi ipari együttműködést”.


A brit kormány 2,5 milliárd font (3,2 milliárd dollár) katonai támogatást ígért Ukrajnának a következő két évre, többek között több ezer katonai drónt, amelyek London szerint a legnagyobbak lesznek a maguk nemében, amelyeket Kijev valaha is kapott.

– A legtöbb UAV-t Nagy-Britanniában fogják gyártani – tette hozzá a közlemény.

Noha a nyilatkozat nem tett említést a brit katonák Ukrajnában történő telepítésre vonatkozó tervekről, Medvegyev a Telegramon mégis kiemelte: „remélem, hogy örök ellenségeink, a szemtelen britek felismerik, hogy hivatalos katonai kontingensük Ukrajnába telepítése hadüzenetet jelentene hazánknak.”


Egyre inkább azt érzem, hogy a globalisták addig feszegetik a határokat, amíg az oroszoknál el fog gurulni a gyógyszer. Az első perctől kezdve láthatjuk, hogy a globalisták időről-időre lépegetnek előre, egyre hatékonyabb fegyverekkel segítik a Zelenszkij-kurzust, és közben figyelik, hogy mit lép Moszkva.

Oroszország eddig rendre Ukrajnán verte el a port, de mi van, ha egyszer oda ütnek, ahonnan a fricskát kapták? S ha ez megtörténik, akkor mi lesz a válaszreakció? S arra mit lép majd Moszkva? Ezekre a kérdésekre nagyon nem szeretnék választ kapni. A baj az, hogy ezzel a vággyal magunkra maradtunk, a Nyugat nem áll le, és egyre erőteljesebben provokálja Oroszországot.

Csak el ne szakadjon a húr…


Előző cikk“Véletlenül” a húszik elleni akciónak is Európa látja kárát
Következő cikkVicc! Nőnek öltöznek az ukránok, hogy megússzák a sorozást?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét