Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Kényszerszünetet tartanak a Tesla és a Volvo autógyártó cégek, az európai üzemek januárban leállítják a gyártást – erről adott hírt a Reuters alapján itthon az Index. A cikk szerint a Tesla és a Volvo Cars autógyártó cégek azért állítják le ideiglenesen európai üzemeiket, mert a vörös-tengeri támadások miatt nem érkeznek meg a szállítmányok, és így alkatrészhiányban szenvednek.

A témában a CNN azt írta, a Tesla januárt 29-én zárja be németországi üzemét két hétre, míg a Volvo a jövő héten állítja le belgiumi gyárát három napra. A portál szerint a létfontosságú hajózási útvonal hosszú távú járhatatlansága nagy mértékben árt a világgazdaságnak, és újabb inflációt idézhet elő.

Emlékezetes, a húszi lázadók tavaly október, vagyis az Izrael és a Hamász közti konfliktus kezdete óta számos alkalommal indítottak támadásokat a Vörös-tengeren közlekedő kereskedőhajókkal szemben. Márpedig ez a világ egyik legjelentősebb hajózási útvonala.


Az összecsapások odáig fajultak, hogy tavaly év végén a jemeniek több hajóját is elsüllyesztették az amerikaiak. Aztán csütörtökön az amerikaiak és a britek többször is csapásokat mértek a húszikra, akik válaszul közölték, folytatják a támadásokat.

Amikor még csak a cikk címét olvastam el, biztos voltam benne, hogy csak európai vállalatok érintettek a válságban. Majd meglepve olvastam, hogy a kényszerintézkedés az amerikai Tesla céget is sújtja. Aztán amikor tovább haladtam a cikkel, hamar kiderült – ha úgy tetszik, helyreállt a világ rendje –, hogy a válság tényleg csak a Tesla európai (micsoda véletlen, németországi) üzemét érinti. A konfliktus hatásai nem gyűrűztek be az USA-ba.

Kövezzetek meg, de ekkor valamiért az ötlött a fejembe, hogy ez nem lehet véletlen! Merthogy kinek jó az orosz-ukrán háború? A globalistáknak és a nyugati hadipari cégeknek. S kinek rossz? Igen, Európának! Kinek jött jól a gázai háború? A globalistáknak és a nyugati hadiipari vállalatoknak! S kinek jött rosszul? Igen, Európának!


S kinek hozhat hasznot a jemeni beavatkozás? Természetesen a háttérhatalomnak – a fegyvergyártóknak és az olajiparnak! S kinek jön rendkívül rosszul? Mint e cikk is alátámasztja, Európának. Ráadásul a bombázások indoka is álságos: az akció nem fogja rövid távon megoldani a hajózás problémáit. Sőt! Mivel nem lehet tudni, hogyan reagálnak a térség országai, ezért az angolszászok hadművelete csak tovább hajtja felfelé az árakat.

Látszatra tehát a cél minden esetben az, hogy legyengítsék Európát. Megfosztották már a kontinenst az olcsó orosz energiától (a durva az, hogy így is vesz Európa orosz energiát, csak közvetítőkön keresztül jó drágán), és leépítik az iparát. A globalisták Európát csak piacnak szánják, és ehhez az USA tenyeréből táplálkozó európai vezetők – nyilván megéri nekik – csak asszisztálnak!

Ébresztő!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét