Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Újabb ukrán tiszt szólalt fel a nők mozgósításáért, szerinte százezren behívhatóak – ezzel a címmel közölt cikket az Index az Unian alapján. E szerint Jarina Csornoguz tengerészgyalogos és katonai nővér közölte: támogatja a nők mozgósításának ötletét. Csornoguz kijelentette, a tapasztalat is azt mutatja, hogy az ukrán nők hasznosak lennének a fronton.

– Azok a nők, akik mindennap sportolnak, súlyokat emelnek vagy sokat kirándulnak nehéz hátizsákokkal, csatlakozhatnának katonának, felderítőnek. Sok ilyen nő van Ukrajnában – írta Csornoguz a Facebookon.

Olvasom Jarina Csornoguz nyilatkozatát, és nem értem, miként vetemedik valaki arra, hogy ilyeneket mondjon. Csornoguznak ráadásul nem egyedül ment el az esze, sok sorstársa van, aki mintha azt gondolná, hogy az oroszok különleges művelete egy számítógépes játék, ami tét nélkül „játszható”.


Nem fogják fel, hogy azok a katonák – legyenek fiatalok vagy középkorúak, férfiak vagy éppen nők –, akik meghalnak a fronton, azok soha többé nem jönnek vissza. Kedves Jarina! Ez nem egy virtuális háború, ebben nincs feltöltés vagy második élet. Akit itt lelőnek az oroszok, az tényleg meghal.

S aki meghal a háborúban az nagyon hiányozni fog, és nemcsak a családjának, barátainak, hanem az egész ukrán társadalomnak. Ez akkor is így van, ha az elvesztett katona férfi, és pláne akkor, ha az áldozat nő. Hogy miért? Az élet törvénye miatt.

Az a nő ugyanis, aki fiatalon elesik a háborúban, nemcsak önmaga miatt fog hiányozni, bár nyilván ez is igaz, hanem azért is, mert nem szül egy, két, három vagy akár több gyereket. S ha több tízezer nő esik el a háborúban, akkor akár százezer vagy annál is több baba nem születik majd meg Ukrajnában. S ha ehhez hozzávesszük, hogy milliók hagyták el az országot, és menekültek külföldre, akik közül sokan soha nem térnek haza, akkor ez több mint tragédia. Ez a nemzethalál előszobája!


S van még valami, ami tovább súlyosbítja Jarina Csornoguz nyilatkozatát, az pedig ez a gondolat: „azok a nők, akik mindennap sportolnak, súlyokat emelnek vagy sokat kirándulnak nehéz hátizsákokkal, csatlakozhatnának katonának, felderítőnek.”

Vagyis Jarina azokat a nőket öltöztetné egyenruhába, és tenné ki halálos veszélynek, akik fittebbek. Belegondol valaki abba, hogy ha ezek közül a nők közül sokan meghalnak a fronton, akkor éppen azokat veszítik el, akik egészségesebbek, és nagyobb eséllyel szülnének életképes gyerekeket?

Nem tudom, meddig hagyják még, hogy az ukrajnai elit feláldozza a globalisták oltárán a saját országát?!


Előző cikkEl nem hiszed, miben ringatja magát az ukrán miniszter!
Következő cikkEltűnő ukránok, hülye magyarok és a trónfosztó Depardieu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét