Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az F–16-os vadászgépek karbantartásának nehézségei miatt panaszkodik az ukrán légierő – ezzel a címmel közölt cikket az Index.hu. Ebben idézték Jurij Ihnatot, az Ukrán Fegyveres Erők légierő-parancsnokságának tanácsadóját, aki a Rada nevű televíziós csatorna adásában azt mondta, hogy Ukrajnának nagyon nehéz lesz fenntartani az F–16-os vadászgépeket.

– Jelenleg négyféle szovjet repülőgépünk van, a nyugati F–16-osokat még szeretnénk átvenni, mindez nem egyszerű, különösen a különböző típusú berendezések karbantartása – kegyezte meg a tanácsadó.

Ihnat ugyanakkor kiemelte: a jövőben Ukrajnának nyugati vadászgépekre és helikopterekre kell átállnia. – A NATO repülőgépeinek felépítése meglehetősen tipikus, de minden egyes repülőgéptípus további terhet jelent a biztosítása, fenntartása és üzemeltetése szempontjából – tette hozzá.


Az ukránok azonban amúgy sincsenek könnyű helyzetben, mert a múlt héten a Berlingske hetilap arról írt, hogy Dánia a tervezettnél hat hónappal később szállít F–16-os vadászgépeket Ukrajnának. Ihnat később kétségeit fejezte ki a szállítások késedelmével kapcsolatban.

Jurij mostani nyilatkozata is erősíti bennem az érzést, hogy rendkívül viccesek a Zelenszkij-kurzus emberei. Hogy miért? Emlékezzünk vissza, mi volt a helyzet a háború elején? Az ukránok eleinte csak úgy általában fegyvereket követeltek, akkor sem kértek, mert kérni sohasem tudtak. Ez nem változott azóta sem.

Aztán légvédelmi eszközöket kezdtek el követelni, majd jöttek a tankok, és idővel már nagy hatótávolságú rakétarendszerekre és F–16-os vadászgépekre ácsingóztak. Azt lehetett érezni, hogy nincs határ, bármit megkapnak, mindig többet fognak követelni.

S most itt ez a nyilatkozat, amiből arra lehet következtetni, hogy az ukránok továbbra is elégedetlenek. Gondolom, azért panaszkodnak, hogy ha megjönnek az F–16-osok, akkor hátha lesz valaki, aki segít fenntartani, karbantartani a vadászgépeket. Persze a kérdés, hogy hol és ki. Ha ugyanis az F–16-osokat ukrán területen tárolják, javítják, akkor a vadászrepülők könnyen az oroszok célpontjaivá válhatnak.

Ha viszont más államban, Lengyelországban vagy éppen Romániában karbantartanák a repülőket, akkor bepöccenhetnek az oroszok, és bármelyik ország hadviselő féllé válhatna Moszkva szemében. A legkönnyebben úgy lehetne megoldani ezt a helyzetet, ha a felek tárgyalóasztalhoz ülnének végre, és akkor nem lenne szükség az F–16-osokra sem.

Talán így is lenne, ha engednék ezt a globalisták…


Előző cikkKuleba lapátokkal is az oroszok ellen küldené a honfitársait
Következő cikkHadbíróság vagy halál: erről szavaztak az ukrán katonák

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét