Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az amerikaiak európai tervei kudarcot fognak vallani – jelentette ki egy francia lapnak Emmanuel Todd francia történész, aki 1976-ban megjósolta a Szovjetunió összeomlását, és az Egyesült Államok külpolitikáját is számos alkalommal kritizálta. A szakember nyilatkozatát itthon az Index szemlézte. Todd azt az érdekes kijelentést tette, hogy szerinte a NATO [ukrajnai] veresége győzelem lesz Európa számára.

A francia történész véleménye szerint az amerikaiak már 2004 óta azon dolgoznak, hogy Moszkvát eltávolítsák a kontinens másik nagyhatalmától, Berlintől. Todd úgy látja, hogy ez a stratégia azért fog kudarcot vallani, mert Oroszország és Németország egymásra vannak utalva, és emiatt előbb-utóbb kénytelenek lesznek együttműködni egymással. – Az Egyesült Államok ukrajnai veresége fogja megnyitni az utat a közeledésük előtt – mondta Todd, majd azt is hozzátette, hogy szerinte akkor lesz béke, ha az amerikaiak elhagyják Európát

Na, Todd gondolatai alapján az a mondás jutott eszemben, hogy a történész a szívemből szólt. Az ilyen nyilatkozatot szokták kommentár nélkül közölni, mert amiről beszél, azt nem nagyon kell megmagyarázni, Todd akár a Bekezdések vendég szerzője is lehetne. Már csak azt kell kívánnunk, hogy a kutatónak legyen igaza. Hogy miért?


1, Ukrajna azért nem győzhet Oroszország ellen, mert nem tud, és mert ha sikerülne neki, akkor egypólusú világ alakulna ki. Emiatt az USA még inkább megerősödhetne, főleg Európa kárára. Ettől mentsen meg az ég!

2, Fontos lenne, hogy Berlin és Moszkva idővel rendezni tudja kapcsolatait, ez lenne a két ország érdeke, és ebből profitálna Európa is. Nem hiába küzdenek ez ellen a globalisták.

3, Amíg az USA jelen lesz Európában, addig a kontinens szempontjából semmi jóra nem számíthatunk. Olyan Európának az amerikai hadsereg jelenléte, mint amilyen nekünk volt a szovjet gyámság. Ez a fejlődés gátja a kontinensen.

4, S ami még fontos, a francia történész nem állítja azt a sületlenséget, hogy ha az oroszok győznek Ukrajna ellen, akkor meg sem állnak Berlinig. Nem csoda, hiszen ez nincs is így, akármennyire is szeretné a háttérhatalom elhitetni a világgal.

Jó, hogy vannak Európa nyugati felében tisztán látó és gondolkodó emberek is!


Előző cikkHadbíróság vagy halál: erről szavaztak az ukrán katonák
Következő cikkA Föld melegszik, Ukrajna kihűl, a lengyel jog áll, am…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét