Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ha nem hagyják abba Ukrajna fegyverszállítását és a szlávok gyilkolását, mi, szlávok testvérekként egyesülünk – és hiszem, hogy egyesülni fogunk –, és a földdel tesszük egyenlővé Nyugat-Európát – ezt Miroslav Radacovsky szlovák képviselő mondta az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén tartott vitában. Hozzátette: biztos benne, hogy ezt senki sem akarja.

– Az ukrán konfliktus az USA problémája, az ő érdekük. Béketárgyalásokat kell kezdeményeznünk amerikai részvétel nélkül. Meg kell állítanunk ezt a tömeggyilkosságot” – jelentette ki Radacovsky.

Mondanám, hogy túlzásnak tartom a szlovák európai parlamenti képviselő nyilatkozatát, de ez nem lenne igaz, hiszen magam is nagyon fel vagyok háborodva a globalisták viselkedésén. Ugyan én nem vagyok szláv – bár szlovák és cseh vér az én ereimben is csörgedezik, ami nem csoda a Kárpát-medencében –, viszont megértem Radacovsky felháborodását. Abban azonban már nem vagyok biztos, hogy a szlávok egyhamar egyesülni tudnának Nyugat-Európa ellenében.


Először is rögtön ott vannak az ukránok, akik – legalábbis Zelenszkijék – teljes mértékben a háttérhatalom tenyeréből esznek. Nem is beszélve a lengyelekről, akik az eddigi jobbos és pláne a mostani balos kormány idején az USA egyik legfontosabb szövetségesei Európában.

Csehország élére a közelmúltban szintén egy balbarát, atlantista elnök került. Bulgáriában is megosztott a politikai élet, a parlamenti többség a Nyugathoz húz, az elnök – és a hírek szerint a lakosság – pedig inkább oroszbarát. Horvátország jelenleg szintén nehezen lenne beterelhető egy Nyugat-Európa-ellenes nyájba. Oroszország leginkább Szerbiára számíthat, és jelenleg még talán Szlovákiára.

Pedig Radacovsky képviselőnek amúgy teljesen igaza van, ez a három rövid mondat hibátlan: „Az ukrán konfliktus az USA problémája, az ő érdekük. Béketárgyalásokat kell kezdeményeznünk amerikai részvétel nélkül. Meg kell állítanunk ezt a tömeggyilkosságot.”


Tényleg ki kellene szorítani az amerikaiakat Európából, de nem véletlenül állomásozik jelenleg is százezer amcsi katona a kontinensen. Ha bárki azt hiszi, hogy ez a kisebbfajta hadsereg külső fenyegetés – például az oroszok – miatt tartózkodik a kontinensünkön, az téved.

Ezek a katonák sokkal inkább azért lehetnek itt, hogy ha bármelyik nagyobb európai nemzet ébredezni kezdene, akkor – csak úgy a jogállamiság védelmében – fellépnének a „nacionalistákkal, fasisztákkal” szemben.

Na, ebből a szorításból lesz nagyon nehéz kiszabadulni. S még nehezebb lesz a helyzet, ha az oroszok elvéreznek Ukrajnában. S ezt mindkét fél tudja!


Előző cikkA Föld melegszik, Ukrajna kihűl, a lengyel jog áll, am…
Következő cikkRadikális változás állt be Putyin egészségi állapotában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét