Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Aggasztó a sajtószabadság helyzete Ukrajnában, egyre többször támadják az újságírókat – ezzel a címmel jelent meg cikk az Index.hu portálon. Mint a The Kyiv Independentre hivatkozva írták: „Az utóbbi időben több alkalommal is incidensek érték az oknyomozó újságírókat Ukrajnában.

Csak az előző héten két ilyen eset is volt: az egyik alkalommal burkoltan megfenyegették őket, míg a másik alkalommal olyan felvételeket hoztak nyilvánosságra a magánéletükről, amelyeket több hónapnyi titkos megfigyelés után készíthettek.”

A lap szerint az utóbbi időben a független ukrán médiumokat több alkalommal is megpróbálták ellehetetleníteni, és ezek mögött az akciók mögött gyakran anonim kormánypárti közösségi oldalak álltak. Egy ezzel foglalkozó civil szervezet vezetője, Okszana Romanyuk azt mondta: „Ezek nem egyedi esetek, hanem rendszerszinten akarják lejáratni az újságírókat, és egyfajta ellenséget akarnak csinálni belőlük.”


Miként az Index írta, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a legutóbbi incidens után azt mondta: elfogadhatatlan az, hogy egyesek nyomást akarnak helyezni az újságírókra.

– Abban az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított – tették hozzá.

Hogy én mennyire utálom a képmutatást! Ezt azért írom, mert Volodimir Zelenszkij ukrán elnök reakciójából az olvasható ki, mintha ő az oknyomozó újságírókat ért incidensek hátteréről nem tudna semmit. De ha így is lenne – persze nem hiszem –, akkor arra csak emlékszik a színészelnök, hogy a háború kitörése után ellenzéki pártokat és ellenzéki portálokat tiltottak be Ukrajnában?


Mint ahogy csak eljutnak hozzá a hírek a korrupciós ügyekről, a szélsőéges csoportok – így az Azov és a Jobb Szektor – ténykedéseiről, mint ahogy talán látott már fotókat a farkashorgos és horogkeresztes zászlókról, felvarrókról és tetoválásokról!

S persze ezek a hírek eljutnak Nyugat-Európába is, legalábbis a globalista politikusok biztos tudnak ezekről, így olvashatnak most az oknyomozó újságírókat ért incidensekről is, ami tényleg egyértelmű jelen annak, hogy aggasztó a sajtószabadság helyzete Ukrajnában. S vajon lesz egyetlen politikus a nyugati világban, aki azt mondja, hogy ahol ilyen szintű dolgok történnek, ahol ennyire veszélyben van a sajtószabadság, oda nem adunk pénzt?

Nyilván egy sem lesz. Bezzeg Magyarországon, ahol egyetlen balbarát újságírónak és politikusnak sem görbült még egy hajszála sem, na, itt bezzeg veszélyben van a jogállamiság… Képmutató banda!


Előző cikk3+1 diktátor: Manuel Noriega
Következő cikkRomokban lenne Szlovákia védelme Ukrajna miatt?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét