Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára, Olekszij Danilov kijelentette: a nemzetközi partnerek határozatlansága megakadályozhatja, hogy Kijev megnyerje a háborút, ezért bátorságra szólítja fel őket – írta az Ukrajniszka Pravda, amit itthon az Index.hu szemlézett.

Zelenszkij tanácsadója közösségi oldalán úgy fogalmazott: a fennálló fő kockázat, ami Kijevet hátráltatja céljaiban, az a bátorság és az elszántság hiánya. Úgy látja, hogy az ukránokból nem hiányzik a bátorság, ezért szerinte „ezt a háborút csak az nyerheti meg, aki nem fél az oroszok erőforrásaitól”.

Hát akkor jöjjön, aminek jönnie kell, a véleményünk:


1, Kedves Danilov! Kezdjük az elején, ezt a háborút ki sem kellett volna erőszakolni! De önök – a Nyugat sugallatára – addig feszítették a húrt, amíg az elszakadt, és Moszkva ugrott! Ezt a háborút azonban azért sem kellett volna kierőszakolni, mert az oroszok ellen azt nem lehet megnyerni.

Úgy tűnik, hogy hagyományos módon sem tudnak győzni, de ha ilyen értelemben Oroszország vesztésre is állna, Moszkvának még mindig lenne több mint hatezer „eszköze” arra, hogy térdre kényszerítse Ukrajnát. Addig azonban nagyon nem szabad eljutni, mert annak nagyon csúnya vége lehetne!

2, Az, hogy önök olykor burkoltan, máskor nyíltan bírálják azt a Nyugatot, amely már dollár és euró tízmilliárdokat ölt Ukrajna Oroszország elleni háborújába, leginkább tragikomikus. A Nyugat brutális összegű segítsége nélkül ugyanis önök már régen bedobták volna a törülközőt.


Az ukrán csapatok – úgy, ahogy – csak azért képesek még valamilyen szinten ellenállni az orosz rohamoknak, mert a globalisták rengeteg fegyvert, lőszert és pénzt adtak Ukrajnának, kiképzéssel segítették Kijev csapatait. S talán azzal sem lövünk mellé, ha azt mondjuk, nagyon sok nyugati katona, zsoldos sietett Ukrajna segítségére. Ezek nélkül már régen vége lenne a háborúnak.

3, Egy valamiben azonban részben egyet tudok érteni Danilovval, az ukrán hadsereg – minden körülményt figyelembe véve is – erőn felül teljesít Oroszország ellen. Úgy gondolom azonban, hogy ez eleinte lehetett bátorság kérdése, ma már – akik nem menekültek el az országból – sokkal inkább erőszak hatására kötnek ki a fronton. Az erről készült videóknak se szeri, se száma. Vagyis az ukrán katonák jelentős része ma már nem bátor, hanem maximum kötelességtudó vagy olyan szerencsétlen, aki a fülön csíptek, és a frontra cipeltek!

Nem csoda, senki nem akar feleslegesen meghalni!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét