Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ukrán származású Caroline Shiino modell egy hatalmas botrány középpontjában találta magát, miután megnyerte a Miss Japan szépségversenyt – írta az Independent című brit lap, a cikket az Elemi.hu szemlézte.

Mint írták, Shiino ötéves korában költözött Japánba, miután anyja hozzáment egy japán férfihoz. (Ebből az következik, hogy a lánynak, a neve ellenére, nemcsak az édesanyja, hanem az édesapja is ukrán. Ez a fotók alapján, úgy hisszük, elég egyértelműen megállapítható.)

Ezzel a 26 éves nagoyai Shiino lett az első japán szépségkirálynő, aki honosítás után nyerte meg a szépségversenyt az ázsiai szigetországban.

Mint az Elemi.hu kiemelte, Japánban a szépségverseny eredménye miatt komoly botrány kerekedett, az ország lakói a közösségi oldalakon azt kérdezgették, hogyan kaphat ilyen címet egy japán gyökerekkel nem rendelkező ember.


A japánok haragját főként az a feltételezés váltotta ki, hogy véleményük szerint Shiino győzelme a világ geopolitikai helyzetével függ össze. Vagyis a lány azért nyerte meg a versenyt, mert ukrán, amivel a világnak akartak üzenni.

Más szavakkal, azzal, hogy az ukrán lányt, aki mellesleg nem is lenyűgözően szép, azért hozták ki győztesnek, hogy ezzel is támogatásukról biztosítsák Kijevet. Az Independent idézte azoknak az olvasóknak a véleményét, akik megjegyezték, hogy ha a lány orosz lenne, akkor nyilvánvalóan nem nyerhetett volna.

S mi tagadás, Shiino orosz felmenőkkel valószínűleg el sem indulhatott volna a szépségversenyen, ahol amúgy eddig csak japánok szerepelhettek. Ám Shiinonak, ukrán szülők gyermekeként, most ölébe hullott a győzelem. Azt már nem tudom, érdekli-e a szervezőket, hogy hány, a versenyen elindult tényleg japán és mellesleg csinos, lánynak törték ezzel össze a szívét? Azok a lányok ugyanis nem tehetnek arról, hogy ennyire beteg nyugaton (és néhol keleten).


A témában szintén cikket közölt PestiSrácok.hu azt írta: „mivel már transznők is lehetnek szépségkirálynők, örüljünk neki, hogy Japánban nem egy férfi, hanem egy ukrán nő lett a szépségkirálynő.” Milyen igaz! Shiinoban persze nincs emiatt szégyenérzet, eljátsza a naivat, és látszólag rendkívül boldog. – Sokszor korlátokkal kellett szembenéznem.

Ezek gyakran akadályoztak abban, hogy japánként fogadjanak el, ezért hálával tölt el, hogy japánként ismertek el ezen a versenyen – mondta beszédében a szépségkirálynő, aki olyan társadalmat szeretne létrehozni, ahol az embereket nem a megjelenésük alapján ítélik meg. Furcsa, mert éppen most nyert meg egy szépségversenyt, ahol – elvileg – éppen a megjelenés számít(ana) sokat.

Persze, pokolba a külsővel! Nyerjen legközelebb szépségversenyt egy csúnya nő vagy egy öregasszony, az lenne csak igazán haladó és előre mutató. Vagy az esélyegyenlőség jegyében a győztest ki is lehetne sorsolni a japán lányok között. Csak hogy ne legyen sértődés belőle!


Előző cikkElképesztő trükkel törtek előre az orosz rohamosztagosok
Következő cikkUkrajna támogatása bekerült az EU alapértékei közé?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét