Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ha Orbán Viktor a februári csúcstalálkozón megint blokkolja az Ukrajnának szánt 50 milliárd euróról és a költségvetésről szóló megállapodást, valós lehetőséggé válhat a 7. cikk alkalmazása egy uniós diplomata szerint. Vagyis megfoszhatják Magyarországot a szavazati jogától – írja a Politico.

A lap hangsúlyozta: a miniszterelnök – mondjuk úgy – bizalmi indexe a „béka segge alatt van” a többi uniós vezetőnél, akik bármit készek bevetni Hazánk ellen, mert az „veszélyezteti az egyébként uniós tagjelölt Ukrajna biztonságát”.

Na, mármost az van, hogy az uniós alapszerződés 7. cikke szerint az EU „értékeit” súlyosan és tartósan megsértő tagállam egyes jogai korlátozhatóak.


Hogy mit értünk az EU alapértékei alatt tartalmilag, az vérmérséklettől, de még inkább politikai-gazdasági érdekektől függ. Viszont, hogy tételesen mik azok – azt maga az alapszerződés határozza meg az 1a. cikkben. Íme:

Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában.

Néhány szót aláhúztunk, nem véletlenül, hanem mert fontosak. Jelen esetben fontosabbak, mint maguk az alapértékek. Azoknak ugyanis – mint a kiemelésekből látszik – az unióBAN, a tagállamokBAN kell csorbítatlanul érvényesülniük.

Tagjelölt országokról itt bizony nincsen szó.


Nincs olyan alapérték, hogy „szolidaritás a Nyugat ösztönzésére és támogatásával Oroszországgal háborúba keveredő tagjelölttel állammal, amely egyébként nem tartja tiszteletben az EU alapértékei közül az emberi méltóságot, a szabadságot, a demokráciát, az egyenlőséget, a jogállamiságot, valamint az emberi jogokat – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait.” Tényleg nincs.

Márpedig a 7. cikk, mint már írtuk, az alapértékek súlyos és tartós megsértése esetén alkalmazható.

És az a durva, hogy a tagállamok közötti szolidaritás sem alapérték. Nem bizony… Nincs olyan, hogy „szolidaritás az európai emberek érdekeit súlyosan sértő, imperialista és/vagy atlantista és/vagy globalista és/vagy deklaráltan amerikai érdekek kiszolgálása miatt, illetve a kalandor politikája következtében nehéz helyzetbe került egyes tagállamokkal vagy tagállamok csoportjával”.

Ennek ellenére természetesen nem lehet kizárni, hogy Magyarország ellen eljárás indul, és a végén megvonják a szavazati jogát, ugyanis az unió nem szokott feltétlenül ragaszkodni a saját értékeihez.

Az emberi méltóságot például minden további nélkül semmibe lehet venni, ha az ember mondjuk keresztény. A papokat lehet pedofilozni, bizonyos „védett csoportok” tagjait viszont retorzió nélkül még akkor sem, ha a vád konkrét személyekre és esetekre korlátozódik… A rendőrvicc oké, a szőkenős, vagy az olyan, amelyikben szerepel egy Kohn, Gürn stb. az nem oké. A nemzeti vagy vallási jelképek meggyalázhatóak, a szivárványos zászló meg tabu, és így tovább…


A demokrácia mindaddig fontos, amíg azok, akik szavaznak „jól” szavaznak. És ugyanez a helyzet – csak pepitában – a jogállamisággal is: jogállamiság ott van, ahol a liberális-globalista elit uralkodik. Persze, legyünk igazságosak: konzervatív kormányok alatt is működhet remekül a jogállam, feltéve, hogy semmiféle konzervatív intézkedést nem vezetnek be, függetlenül attól, hogy mire kaptak felhatalmazást, illetve megbízást a választóktól.

Egyenlőség – igen, igen. Pontosabban: nem, dehogy. Véletlenül sem. Hogy egy országnak saját érdekei legyenek, és ezért ki is állhasson? Mondjuk egy Magyarország egy Németországgal szemben? Ha egyenlőek lennénk, mindenki lenyelné, hogy a BYD Hazánkat választotta, de nem ez történt, ahogy a magyar gazdák sem azért kaptak uniós támogatást, hogy egyenlő esélyekkel versenyezhessenek a francia vagy holland társaikkal, hanem azért, hogy ne vessék be a földjeiket.

Ami meg az emberi jogokat és a kisebbségvédelmet illeti, mit is mondott az EU a skótoknak, amikor ki akartak válni az akkor még EU-tag Egyesült Királyságból? Hogy ha megteszik, kirúgják őket az EU-ból. A katalánoknak? Hogy nincs joguk népszavazáson dönteni a sorsukról. Az európai őshonos nemzetiségeket védő Minority SafePack sorsa mi lett? Ment a kukába. A Benes-dekrétumok viszont érvényben maradhattak.


Na, szóval ez az EU. Egy a saját alapszerződését sem tisztelő, elnyomó rezsim, amelynek mindössze két célja van: gyarmati függésben tartani a kisebb, szegényebb tagállamokat, és szükség esetén minden erőforrásukat az imperialista Nyugat szolgálatába állítani. Ez. Ennyi.

Az egyedüli hasznunk belőle az, hogy a közöspiac oda-vissza működik. Amíg tehát ahhoz hozzáférünk, majdnem mindegy mit szavaznak meg ellenünk.

Márpedig sem az egységes piacról, sem az EU-ból nem lehet kizárni egy tagállamot. Akkor sem, ha a szavazati jogunk megvonása után egyszerűen nem hajtjuk végre azokat az intézkedéseket, amelyeket a fejünk felett hoztak.

Úgyhogy hajrá, ide nekünk a Huxit Lightot – mert nevezhetnénk így is azt, amit a Politico szerint most éppen nekünk szánnak!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét