Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Fogyatkozik az amerikai törvényhozók kétpárti csoportjának türelme, arra kérik Magyarországot, hogy haladéktalanul ratifikálja Svédország NATO-csatlakozási kérelmét – írja az Associated Press, erről itthon az Index.hu számolt be.

Jeanne Shaheen demokrata, és Thom Tillis republikánus szenátor csütörtöki közös nyilatkozatukban felszólították Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy „késedelem nélkül mozdítsa előre Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyveit”, és megjegyezték, hogy a folyamat feltartóztatása Budapest szövetségeseivel való kapcsolatait sértené.

– Számos korábbi nyilvános kötelezettségvállalása ellenére Magyarország az utolsó NATO-tag, amely nem ratifikálta Svédország kérelmét, és az idő és a türelem is fogy. Magyarország tétlensége azt kockáztatja, hogy visszavonhatatlanul megsérti kapcsolatát az Egyesült Államokkal és a NATO-val – írták a szenátorok.


Ben Cardin amerikai demokrata szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke Magyarország elleni szankciók kiszabását helyezte kilátásba nyilatkozatában, Orbánt „a NATO legkevésbé megbízható tagjának” nevezve. Mint mondta, a magyarok elleni szankciók kezdeményezését is át kellene gondolni, különös tekintettek a magyarországi korrupció mértékére.

Ezt az évekkel ezelőtt elfogadott Magnyitszkij-törvény globális kiterjesztése tenné lehetővé, amely lehetőséget ad az USA számára, hogy emberi jogok vagy a jogállamiság sérelmére külföldön bűnöket elkövetett személyeket retorzióban részesítsen az Egyesült Államokban található vagyonuk befagyasztásával, amerikai vízumuk megtagadásával vagy visszavonásával, illetve azt is megakadályozhatja, hogy amerikai bankok, vállalkozások, magánszemélyek tranzakciókat bonyolítsanak le velük.

Rendhagyó módon kérdéseket teszek fel?


1, Hogy létezik az, hogy egy már NATO-tag sérelme kevésbé fontos az USA-nak, mint egy ország NATO-csatlakozása?

2, Miért olyan fontos Svédország csatlakozása, hogy annak kierőltetéséért még arra is képes az USA, hogy megfenyegesse és akár szankciókkal sújtsa Magyarországot?

3, Hogy lehet az, hogy Magyarország a tétlenségével – ha nem szavazza meg Svédország csatlakozását –, visszavonhatatlanul megsérti kapcsolatát az Egyesült Államokkal és a NATO-val? Miért nem Svédország és miért az USA pöccen be ezen?

4, Hogy létezhet az, hogy a jogállamisági kérdések és a korrupció mindig addig merül fel Magyarországgal szemben, amíg ki akarnak csikarni valamit Magyarországtól (LMBTQ, migráció, Ukrajna támogatása és most éppen Svédország NATO-csatlakozása), de ha ezekben a globalistáknak sikerül eredményt elérni, akkor tovatűnnek az aggályok?

Szerintetek mi a válasz ezekre a kérdésekre?


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét