Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Itt az ideje valaminek. E témát már sokszor karistolgattuk, kapargattuk a felszínt, de úgy hiszem, megérett a helyzet arra, hogy az eddigi információkat csokorba szedjük.

A hipotézisem az, hogy az Európai Unió mostani vezetése, csakúgy mint az európai országok nagy részének irányítói, nem a hazájukat és a kontinenst szolgálják, hanem a tengerentúli politikai és gazdasági megrendelőik szája íze szerint alakítják a politikát. A legjobb az lesz, ha sorra veszem az érveimet, nehogy úgy tűnjön, a levegőbe beszélek. Hát jöjjön!

1, Kezdjük a legelején! Az Európai Uniónak nem lett volna szabad megengedni, hogy kirobbanjon az orosz-ukrán háború. Úgy hiszem, Moszkva nem is indította volna el a különleges katonai művelet Ukrajnában, ha 2021 végén és 2022 elején az EU és az európai országok egyértelművé tették volna:

Kijevet semmi szín alatt nem engedik be a NATO-ba, és felszólították volna a Zelenszkij-kurzust, hogy bánjanak az európai normáknak megfelelően a nemzeti kisebbségekkel. A háború kirobbanása, majd az azt követő szankciók ugyanis jók az USA-nak, talán még az oroszoknak is, de katasztrófával érnek fel Európa számára. Az olcsó orosz energia ugyanis nagyon hiányzik a kontinens államainak.


2, A háború fenntartatása – Ukrajna pénzelése és folyamatos fegyverzése – az első ponthoz hasonlóan csak tovább mélyíti az Európai Unió válságát, az EU és a nyugati országok ugyanis erőn felül segítik Zelenszkijéket. Ez csak ahhoz elég, hogy a háború tovább tartson, és ezzel Európa sírját mélyebbre ássák.

A kiszolgáltatott Európai Unió országai pedig kénytelenek drágán beszerezni az energiákat, sokszor az oroszt, csak a szankciók miatt kerülő úton, kétszeres-háromszoros áron, de rácuppantak az USA cseppfolyós gázára is. Azzal, hogy fenntartják a háborút, csak tovább rontanak a helyzeten.


3, S persze teszik is, mert erőnek erejével, Magyarország durva megfenyegetésével döntöttek a napokban az 50 milliárd eurós csomagról. Inkább máshonnan vonják el a pénzeket, hiteleket vesznek fel, csak hogy fegyverben tartsák Ukrajnát, miközben a háború elhúzódása durván szembemegy Európa érdekeivel. Értitek ezt?

4, Ami pedig az ukrán élelmiszerek ügyét illeti, talán az a legnagyobb bizonyíték arra, hogy az EU vezetése az USA-t szolgálja, és leépíti az Európai Unió gazdaságát. Brüsszel döntése miatt a teljesen ellenőrizetlenül előállított és megtermelt ukrán élelmiszer és gabona hosszú ideje vámmentesen jöhet be az Európai Unióba.

Ezzel az EU termelőit és gazdáit padlóra teszik, és a döntés mellett kitartanak. Sőt, az Európai Bizottság a vámmentes kereskedelem kiterjesztésére készül Ukrajnával. Az Európai Unió vezetése sokmillió UNIÓS termelőt és gazdát tesz tönkre azért, hogy egy NEM UNIÓS országot, Ukrajnát támogasson. Értitek?


1 hozzászólás

  1. Teljesen igazat adok az iràsnak! Az elsö pillanattol Magyar létemte az Orosz zàszlót posztoltam, mert Februâr 24. E óta hiszem s tudom hogy Putyin elnöknek hàborus politikàjuknak igaza van, az igazsàg az ö oldalàn àll. Rengeteg ismeröst vesztettem akik ugy gondolták hogy AZ Orosz Agressor oldalàn àllok. Igen Ott àllok mert Minden nemzetnek ugy kellene védelmeznie honfitàrsaikat Mint ahogy Oroszorszàg teszi.
    A nyugat vette El orszàgunkat és Most is csak belénkrug. Személy szerint jobban szeretném ha oroszorszàg közvetlen szomszédunk lenne. Tudnàm tovàbb véleményezni a kialakult helyzetet, de semmise mulik rajtam. Sajnos a szeretetbe véleményem szerint a nyugat rugott bele. A baj az hogy akik ezt a problémàt kirobbantottàk vigan élnek tovàbra is és röhögnek a szerencsétlen âldozatokon, mert semmi sem Szent a szemükben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét