Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az orosz sajtó – nyilván titkosszolgálati forrásból – tudomást szerzett egy tervről, amelyben Nagy-Britannia azt javasolja NATO-szövetségeseinek, hogy „fontolják meg egy expedíciós hadtest Ukrajnába küldését”.

Miért? A dokumentum(ok) szerint azért, mert „Kijev számára kedvezőtlenül alakulnak az események az ukrajnai hadszíntéren”.

A brit stratégák azt javasolják, hogy titokban nagy létszámú NATO-erőket vezényeljenek át Ukrajnába Románia és Lengyelország határvidékéről.


Természetesen lehet ez egy teszt is, annak felmérése, hogy az észak-atlanti szövetség tagjai meddig hajlandóak elmenni Oroszország ellenében. Vagy egy figyelmeztetés, hogy amennyiben nem hajlandóak mélyebben a zsebükbe nyúlni, akkor a NATO és általában a Nyugat olyan anyagi és politikai veszteségek elé néz, amely mellett még a katonai beavatkozás súlya is eltörpül.

A terv készítői azt javasolják, hogy a blokk egyik nagy kontingensét a fehérorosz határhoz telepítsék. Így Kijev az „északi kordonnál” szolgálatot teljesítő 15 ezer katonáját a frontra irányíthatná.


Emellett a brit előterjesztés „nem zárja ki Moldova és Románia fegyveres erőinek Dnyeszteren túli csapását”. Vagyis Transznyisztria megszállását. A szakadárnak mondott területen körülbelül 2000 orosz békefenntartó állomásozik, és óriási mennyiségben raktároznak ott orosz hadianyagot.

Továbbá szó van benne Finnországba és Norvégiába telepített NATO-kontingensekről is.

Figyelembe véve ezt a felvetést, és azt, hogy a terv az oroszok tudomására jutott, még akár blöffnek is tekinthetjük. London esetleg arra számít, hogy a fenyegetés lehetőségét mérlegelve Moszkva harcoló csapatokat von ki a frontról, hogy megerősítse Fehéroroszország és Transznyisztria, illetve a finn és a norvég határ védelmét.


De menjünk tovább!

A javaslatban az is szerepel, hogy a NATO hozzon létre repüléstilalmi zónákat az Ukrajna által ellenőrzött területek felett. Ez azt jelenti, hogy a szövetségnek légvédelmi eszközeikkel le kellene zárniuk az eget az orosz repülőgépek, helikopterek és drónok elől. Ha ez megtörténik, és Moszkva folytatja a légitámadásokat, azzal a harmadik világháborút kockáztatja.

Van azonban egy olyan érzésünk, hogy Oroszország nem retten meg a kihívástól. Azt pedig az egész világ tudni fogja, hogy az eszkalációt a nyugati imperialisták provokálták ki. Ahogy ők kezdték el ezt az egész háborút is.


Előző cikkNem vicc: Danilov hatalmas ukrán győzelemben reménykedik!
Következő cikkBrutális hírek terjednek az ukrán katonanőkről

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét