Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Mindenképpen lesz demilitarizált zóna az ukrajnai háború következtében, de nem úgy, ahogyan azt Vlagyimir Putyin elképzeli. A zóna Oroszország területén lesz – jelentette ki Olekszij Danilov, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának (NSDC) titkára egy rádióinterjúban, amelyet itthon az Index szemlézett.

Danilov arra reagálva beszélt a demilitarizált övezetről, miszerint korábban Putyin kijelentette, hogy ukrajnai területen hozná azt létre, elkerülendő az Ukrán Fegyveres Erők csapásait.

– Ez a demilitarizált övezet legalább Moszkváig, Szentpétervárig fog terjedni, ezt mindenképpen támogatjuk – hangsúlyozta Danilov. Hozzátette, hogy a „modern Adolf Hitler” bűnei nem maradnak büntetlenül.


Ennyit Olekszij Danilov nyilatkozatáról, amihez fűznék néhány észrevételt.

1, Először is kezdjük ott, hogy amit Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára mondott, arra nem találok szavakat. Az egy háborúban tulajdonképpen rendben van, hogy mindenki próbálja kábítani a másikat és a világot, de ekkora zöldséget nem lehet mondani, mint amit Danyilov megengedett magának.

Mennyire korlátoltnak és szűklátókörűnek kell ahhoz lenni, hogy valaki azt gondolja – legyen ukrán vagy éppen globalista –, hogy Putyin elnök belemegy egy olyan alkuba, hogy Moszkváig és Szentpétervárig érő demilitarizált zónát hozzanak létre.


2, Danilov képtelen gondolatai főleg annak tükrében elképesztőek, hogy a csatamezőkön nem az ukránoknak áll a zászló. Mindenből – lőszer, fegyver és ember – hiányt szenvednek a hírek szerint, és ha lassan is, de az oroszok haladnak előre. (A létszámhiány akkora az AFU-ban, hogy már sok nő harcol a fronton, ehhez videót mellékeltünk.)

S közben az oroszok a háttérben a hadiipart elképesztő magas fordulatszámra tekerték, a gyárak ontják az új fegyvereket és lőszereket. Ebben a helyzetben arra következtetni, hogy Moszkva padlóra kerül, több mint ostobaság.

3, Egyetlen dolog van, amiben egyetértek Danilovval: a „modern Adolf Hitler” bűnei tényleg nem maradhatnak büntetlenül. Úgy hiszem, Zelenszkijnek valóban felelnie kell majd a tetteiért. Először is azért, hogy miért provokálta ki a háborút, másodszor, hogy miért tartotta benne az országát, és azért is, hogy elvtársaival padlóra tette Ukrajnát.

Úgy hiszem, ítélkezni az ukrán nép fog egyszer, és akkor nem lennék majd a színészelnök helyében!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét