Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Fény derült Putyin fő céljára, az egész világra veszélyt jelenthet – ezzel a címmel írt meglehetősen szenzációhajhász cikket az Index.hu, aminek ugyanakkor nem sok köze van az igazsághoz. Ez azonban a globalistákat kiszolgáló sajtót nem szokta zavarni, ez most sem volt másképp.

Az Index idézte Ukrajna volt németországi nagykövetét, aki megnevezte Putyin fő célpontját, és elmondta, hogy a Nyugatnak meg kell értenie, milyen háborúról is van szó.

– A Nyugatnak fel kell ismernie, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök háborúja nemcsak Ukrajna létét, hanem a nyugati demokráciát is veszélyezteti – jelentette ki Andrij Melnyik. Mint mondta, Kijev partnerei már eddig is sokat tettek, de szerinte még többet kell tenni az orosz elnök megállításának érdekében.


– Számomra fontos, hogy a Nyugat megértse, miről szól ez a háború. Nem csak Ukrajna létjogosultságáról szól. Putyin el akarja pusztítani a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok nyugati modelljét. Ez a fő célja. Ez azt jelenti, különösen a németek számára, hogy sokkal többet kell tenni Oroszország megállításáért. Ennek van katonai dimenziója is.

Hálásak vagyunk Berlin szilárd hozzájárulásáért, és örülünk Németország növekvő vezető szerepének – mondta a volt németországi ukrán nagykövet az N-TV-nek adott interjúban, amit az Unian ukrán hírügynökség szemlézett. A hírt onnan vette át az Index.

Rámutatott, hogy Németország Ukrajna mellé állt, és ezzel történelmi döntést hozott, de most már nem szabad visszafogottnak lenni. A diplomata úgy véli, hogy Berlinnek mindkét Taurus cirkálórakétát, a német Eurofighter Typhoon és Tornado vadászrepülőgépeket és egyebeket is át kellene adnia Kijevnek.


– Az Ukrajna védelmére és felszabadítására irányuló katonai és pénzügyi támogatásnak a létjogosultság részét kell képeznie. Idén a német kormány 7 milliárd euróval támogat minket fegyverkezésre. Ez igazán lenyűgöző. De sajnos ez még mindig nem elég ahhoz, hogy lépést tartsunk az orosz hadigépezettel – mutatott rá Melnyik.

Azzal vádolta, hogy Ukrajnának az EU gazdasági teljesítményének 1 százalékát kellene adni, ami évente mintegy 160 milliárd eurót jelentene – írja az Unian.net. – Ez egy hatalmas összeg, amelyet elsősorban a szövetségeseinknek kellene előteremteniük, ezt megértjük. De ha ma nem tesszük meg, akkor Putyin nagyobb hatalomra tehet szert – emelte ki a volt németországi ukrán nagykövet.


Ha az ember egy ilyen a valóságtól teljesen elrugaszkodott nyilatkozatot elolvas, akkor tényleg nagyon nehéz higgadtnak maradni, sőt, leginkább a gutaütés kerülget. Nem elég ugyanis, hogy az ukránok kiprovokálták az orosz különleges katonai műveletet, amelynek következtében az USA kottájából játszó uniós vezetés padlóra tette Európát, az ukránok a háború kitörése óta még követelőznek is. S megállás nélkül teszik. Soha semmi nem elég nekik.

Ugyan milyen alapon adná oda az EU saját gazdasági teljesítményének 1 százalékát Ukrajnának? Miért kellene az Uniónak egy nem uniós országnak erőn felül monumentális támogatást adni? Mi írja ezt elő? Milyen alapon követeli ezt egy olyan senki, mint Melnyik? Ugyan ki ő? Szerintetek?


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét