Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az Ukrán Legfelsőbb Tanács elkezdett beszélni az elítéltek mozgósításáról, a nemzetbiztonsági bizottság helyettes vezetője, Jegor Csernyev szerint ez lehet az Ukrán Fegyveres Erők feltöltésének egyik eszköze – erről az Index.hu számolt be.

– Tudják, az én személyes álláspontom az, hogy ez az egyik eszköz, amit be lehet vetni. De meg kell értenünk, hogy ennek mindenekelőtt önkéntes mozgósításra van szükség – mondta. Hozzátette: ezenfelül szerinte még szükséges, hogy legyenek olyan parancsnokok, akik ebbe beleegyeznek, és csak olyan elítélteket kell toborozni, „akikkel készek együtt dolgozni”.

Jegor Csernyev elmondta, hogy személyesen ismer olyan parancsnokokat a terepen, akik készek rá, hogy elítélteket vegyenek fel az egységeikbe. És vannak olyan elítéltek is, akik készek harcolni.


Az Index megjegyezte, hogy az Orosz Föderációban 2022 óta küldenek elítélteket a frontra. Korábban hat háborús hónap után kaphattak kegyelmet, de most a média szerint a háború végéig maradnak szolgálatban. Az Orosz Föderációban toborzott elítélteket a „Storm Z” egységek létrehozására használják, amelyek a frontvonalra mennek a támadás során.

Na igen, az Index csak azt nem teszi hozzá: amikor először érkeztek hírek arról, hogy az oroszok, legfőképpen a Wagner alakulatai, rabokat toboroznak a börtönökben, és bevetik az elítéltekből álló egységet Kelet-Ukrajnában, akkor minden létező módon bírálták Moszkvát. El lehet olvasni az akkori híreket, hogy a Nyugat milyen szinten ítélte el az oroszokat a „köztörvényes alakulatok” miatt.

Ráadásul az ukránok akkor azt hangoztatták: náluk ilyesmi elképzelhetetlen.


Bezzeg most, hogy Ukrajna töri a fejét rabok egyenruhába öltöztetésén, minden a legnagyobb rendben lesz. A globalisták közül senki nem határolódik majd el, nem emel kifogást, és nem fog szörnyülködni. Ukrajnának ezt is szabad lesz.

Ugyanez van a fegyverszállítással is a különleges katonai művelet elindítása óta. A Nyugat szerint az teljesen rendben van – persze, hiszen maga teszi –, hogy több tucat ország fegyvert és lőszert szállít Ukrajnának. Ám, ha felmerül a gyanú, hogy Oroszországba Iránból vagy Észak-Koreából érkezik utánpótlás, akkor a háttérhatalom markából étkező sajtó kiakad, mint a taxióra.

Hogy is van ez? Ti értitek?


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét