Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Hárman haltak meg az ukrán városokra mért orosz rakétacsapásokban – közölte szerdán délelőtt a Reuters. A híradás első három bekezdése szó szerint a következő:

„Oroszország rakétacsapásokat mért Kijevre és más ukrán városokra a szerda reggeli csúcsforgalom idején, három ember meghalt, legalább tucatnyian megsebesültek, és a fővárosban tüzek gyulladtak – közölték ukrán tisztviselők.

Volodimir Zelenszkij elnök közölte, hogy a fővárosban, Kijevben két ember halt meg, az ország déli részén fekvő Mikolajivban pedig egy ember.

»Újabb tömeges támadás az államunk ellen. Hat régiót ért az ellenség csapása. Minden szolgálatunk most azon dolgozik, hogy megbirkózzon a terror következményeivel« – közölte Zelenszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.”


Tényszerűnek tűnő tudósítás ez, amely kétséget sem hagy afelől, hogy az ukránok minden szava igaz. No, de itt egy másik hír, amely pár nappal korábban, szintén a Reuters oldalán jelent meg. Már a címe is érdekes:

„Oroszország azt állítja, hogy a Liszicsansk ukrán ágyúzásának következtében meghaltak száma 28-ra emelkedett”

Tehát az áldozatokról szóló jelentés vagy igaz, vagy nem. Ki tudja? Hiszen ez csak az oroszok véleménye. Ők pedig megbízhatatlanok. Minden, amit mondanak, a Kreml boszorkánykonyhájában patikamérlegen kimért propaganda.


A hírügynökség jelentése is ebben a szellemben íródott. Az első három bekezdése így szól:

„A Liszicsanszk – a Moszkva által ellenőrzött ukrajnai Luhanszk régió egyik városa – elleni, az oroszok által az ukránoknak tulajdonított támadás halálos áldozatainak száma 28-ra emelkedett, köztük van egy gyermek is – közölte vasárnap az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A minisztérium közölte, hogy 10 embert mentettek ki a romok alól, miután a minisztérium szerint ukrán támadás ért egy pékségnek otthont adó épületet Liszicsanszkban.

»A keresési és mentési művelet folytatódik« – közölte a minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.”


Vagyis a független-objektív hírügynökség szerint még az sem biztos, hogy az ukránok támadtak a városra. Talán magukat lőtték a „szakadárok” vagy az oroszok… Vagy a marslakók bombázták Liszicsanszkot. Az is lehet – ha egyáltalán történt valami.

No, hát így működik a szupermanipulatív nyugati sajtó. De nem csak az, hanem az egész rendszer. Ennyire számíthatunk például tárgyilagos, pártatlan eljárásokra is.

Persze, nem csodálkozunk. A médiára azt mondják, az a negyedik hatalmi ág, és valahol természetes, hogy az imperialisták által indított háborúban, az a feladata, hogy igazolja az atalantisták minden tettét és fenntartsa a narratívájukat.

Viszont éppen ezért mondjuk: kételkedjetek! És ne feledjétek, hogy a gondolkodás szabadságát nem vehetik el tőlünk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét