Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Tovább csökken azoknak az ukránoknak a száma, akik szerint Ukrajna jó irányba halad – erről adott hírt az Ukrajinszka Pravda, amiről itthon az Index.hu portál számolt be. E szerint kezdetben, a háború kitörése után jelentősen megnőtt azoknak a polgároknak a száma, akik úgy vélték, hogy az ukrajnai események jó irányba fejlődnek.

A 2021. decemberi 20 százalékról 2022. szeptember–októberére 51 százalékra nőtt az optimisták aránya, és 2023. február–márciusában érte el a legmagasabb szintet, ami 61 százalék volt.

Mint az Index.hu kifejtette, ezt követően ez az érték csökkenő tendencia mutatkozott. A legutóbbi felmérés szerint statisztikailag nem különbözik azok aránya, akik szerint az ukrajnai események jó irányba fejlődnek (41 százalék), és azoké, akik szerint rossz irányba (38 százalék). A válaszadók 21 százaléka bizonytalan – írta meg az Ukrajinszka Pravda.


Hogy meglepődtem-e ezeken a számokon? Mondanám, hogy nem, de ez nem lenne igaz. De nem azért, mert ne lenne logikus, hogy egyre kevesebb ukrán támogatja a színészelnököt és bandáját. Sokkal inkább azért lepődtem meg, hogy tömegével vannak még olyanok, akik még mindig e hazárdőrt és csapata mellett vannak.

S az, hogy 41 százalék még mindig úgy gondolja, hogy Ukrajnában jó irányba mennek a dolgok, az több mint megdöbbentő. Persze az is lehet, hogy ezt a statisztikát is az ukrán központban „készítették”, és más képet festenek ezzel a helyzetről, mint a valóság. De ha így van, akkor is erősen rontottak az eddig statisztikákon.


Ha én ukrán lennék, fogalmam sincs, hogy mit éreznék a Zelenszkij-kurzus irányítása alatt. Nem tudom, hol lennék, de hogy a fronton nem, az biztos. Nem vennék ugyanis részt egy olyan háborúban, amelyben a hazám a nyugati hatalmak és a színészelnök játékszere. S nem akarnám kockára tenni az életemet egy olyan konfliktusban, amely nem a hazámról szól, és csak egy szűk, profitéhes elit érdekeit szolgálja. Abba viszont könnyen lehet, beleőrülnék, hogy a globalisták játékába a hazám lassan belepusztul…

Egy ilyen helyzetben még a 41 százalék is őrjítően sok!


Előző cikkNéhány gondolat Tucker Carlson Putyin-interjújáról
Következő cikkZelenszkij rémisztő képet festett az ukrán állapotokról

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét