Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Egy február 6-án közzétett, a Levada Központ nevű független orosz közvéleménykutató által készített felmérés szerint az orosz lakosság 77 százaléka támogatja az Ukrajna ellen zajló „különleges katonai hadműveletet” – írta a The Kyiv Independent, amiről itthon az Index.hu portál számolt be.

E szerint mindössze 16 százalék válaszolta azt: ellenzi az Ukrajna elleni háborút. A megkérdezettek ugyancsak 77 százaléka azt mondta, hogy Oroszország győz ebben a háborúban. Mint az Index kiemelte: bő egy évvel ezelőtt, 2023. január 6-án még csak 71 százalék vélekedett így egy hasonló felmérésen.

A felmérésből kiderült az is: csak kicsivel több mint 50 százalék válaszolta azt, hogy szeretne béketárgyalásokat, az ő számuk az utóbbi hónapokban tendenciaszerűen csökkent.

Visszaesett azoknak a száma is, akik szerint Oroszország túl nagy árat fizet a háborúért: ezt már csak a megkérdezettek 66 százaléka mondta, miközben tavaly júliusban még 82 százalék volt ezen a véleményen. Továbbá csak 31 százalék válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy szerintük az orosz népnek van-e erkölcsi felelőssége az ukrajnai pusztítások és az ukrán civilek halála miatt.


A felmérés rámutatott arra is, hogy a válaszadóknak csak nagyjából a fele követi aktívan az ukrajnai eseményeket. Érdekesség, hogy az ő arányuk a 65 éves és annál idősebb lakosság körében a legmagasabb, közülük 75 százalékban követik komolyabban az eseményeket a felmérés szerint.

A háború támogatottságára vonatkozó adatok már két éve stagnálnak Oroszországban: a Levada 2023 novemberében készített felmérése szerint például ugyancsak 75 százalék mondta azt, hogy támogatja a háború folytatását.

Hát itt tartunk! Ha ez csak megközelítőleg igaz, akkor Putyinnak nincs félnivalója sem a háború folytatásától, sem a közelgő orosz elnökválasztástól. Ilyen hátországgal vígan folytathatják a különleges katonai műveletet Ukrajnában. A Zelenszkij-kurzus és a mögötte pöffeszkedő Nyugat pedig elgondolkodhat azon, hogy mi legyen ezután. Megírhatják, hogy az orosz elnök beteg és haldoklik, azt is, hogy megdöntik a hatalmát.

A nyugati embereknek írt hazugságokkal azonban nem lehet leváltani Putyint, Oroszország mögötte áll!


1 hozzászólás

  1. Egyértelmű,hogy a világ közvéleménye elsöprő többségben Putyin mellett,tehét a ruszfóbiás nyugatot megütheti a gutta.Érthetetlen,hogy az ukrán széles néptömegek még nem eléggé vették tudomásul ,hogy az ukrén – orosz háború minél hosszabb ideig való fenntartását a h@os Biden vezette amcsik és a többi nyugatiak célja az ukrán vagyon megszerzése mellett a szláv nép fizikai irtása is a háborúban.Az oroszokat nem lehet legyőzni, ebben a kisérletben megbukott Napoleon és utánna Hitler is,ezt tudomásul kell venni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét