Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Elképesztő gyűlöletcunami zúdult Tucker Carlsonra, amiért interjút készített Vlagyimir Putyinnal. A Politico azt írta, hogy a Fox News korábbi műsorvezetője így érvelt: „ez a dolgunk. Újságírók vagyunk. Kötelességünk tájékoztatni az embereket”.

Nyugaton viszont ezt másként látják. Az Európai Unió döntéshozóiban még az is felvetődött, hogy a riportert szankciókkal kellene súlytani, „mivel Putyin háborús bűnös és az EU szankcionál mindenkit, aki segíti őt ebben az erőfeszítésében.”

Hát, igen… ez az a nagybetűs SZABADSÁG. Minden újságíró azt ír vagy mond, amit SZABAD. Putyinnal interjút készíteni nem szabad, mert a végén még az emberek elgondolkodnának azon, hogy a világon semmi sem fekete-fehér.

Esetleg emlékeztethetne arra, hogy a Nyugat – utóbb bevallottan – a minszki megállapodásokkal átverte Oroszországot, és tudatosan készítette fel Ukrajnát egy háborúra, amelynek célja Kelet-Ukrajna orosz lakosságának eltaposása lett volna.


Ennek kapcsán kitérhetne arra, hogy amikor Koszovó függetlenedni akart, a NATO a szakadárok oldalára állt, és bombázni kezdte Jugoszláviát. Hogy amikor Szíriában felkelést robbantottak ki a központi kormány ellen, a Nyugat szintén a lázadók oldalára állt.

Amikor viszont az elnyomás ellen a donbaszi és a krími oroszok felkeltek, a súlyos, oroszellenes pogromok – emlékezzünk az odesszai mészárlásra – ellenére az atlantisták Kijev mögött sorakoztak fel. Hogy is van ez? A Nyugaton hangoztatott elvek, erkölcsök nem is léteznek a valóságban, és mindent a hatalmi érdekek határoznak meg?

Putyinnal nem szabad interjúzni, mert rámutatna arra a súlyos önellentmondásra, hogy a nyugati sajtó éveken át írt cikkeket az Ukrajnában növekvő náciveszélyről, az ország radikalizálódásáról, a kisebbségek elnyomásáról. Aztán ezek a csoportok, az Azov, a Jobb szektor 2022 februárjának végétől egycsapásra hősökké váltak.


Hogy van az – tehetné fel a kérdést –, hogy egyik pillanatról a másikra a farkashorog, a fekete nap és a többi nemzetiszocialista szimbólum a nyugati elemzők, szakértők számára elveszti náci jellegét, és elkezdik megmagyarázni, hogy a miénktől eltérő ukrán kultúrában ezt másként kell értelmezni. Egyébiránt pedig ezek ősi szimbólumok, amelyek önmagukban ártalmatlanok. Az ukrán folklor részei…

Beszélhetne az Északi áramlat felrobbantásáról is, amelynek vizsgálatát az európai hatóságok és szakszolgálatok nem sietnek lezárni, de az eddig kiszivárgott információk szerint a hátterében az ukránok állnak. S megjegyezhetné, milyen őrültség az, hogy az a Németország, amelynek ezzel károkat okoz, nem szankcionálja, hanem még meg is jutalmazza Kijevet.

Szóval, Tucker Carlsonnak együtt meg kell értenünk: a szólás- és véleményszabadságba az nem fér bele, hogy a Nyugat valakit kikiált mumusnak, és az védekezik, érvel, más megvilágításba helyezi a dolgokat. Ne adj’ Isten, még esetleg olyan bizonyítékokat is bemutat, amelyek az egész narratívát képesek megfordítani!


Előző cikkHatalmas tömeg Putyin mögött, a Nyugatot megütheti a guta
Következő cikkAz ukrán nép lassan kihátrál a Zelenszkij-kurzus mögül

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét