Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az ukrajnai háborút az Orosz Föderáció területére kell áthelyezni Roderich Kiesewetter Bundestag-képviselő, a Kereszténydemokrata Unió védelmi és külpolitikai szakértője szerint – írja az Unian, amiről itthon az Index.hu számolt be. Kiesewetter egy, a DW-nek adott interjúban kifejtette, úgy véli, hogy egy esetleges vereség után ukránok milliói hagynák el az országot, veszélyeztetve az európai államok kohézióját.

– Az orosz katonai létesítményeket és főhadiszállásokat el kell pusztítani. Mindent meg kell tennünk, hogy Ukrajna ne csak oroszországi olajfinomítókat, hanem minisztériumokat, parancsnoki központokat és lőállásokat is eltaláljon – hangsúlyozta a német képviselő.

Hát, sok minden eszembe jut Herr Kiesewetter ostoba nyilatkozata kapcsán. Először is az, hogy a CDU-s képviselőt és a többi német politikust nem zavarták a harmadik világból érkező (más nyelvet beszélő, más vallással rendelkező és más kultúrkörből jövő) gazdasági bevándorlók brutális tömegei, de gondot jelentenek neki(k) az ukrán menekültek?


Az utóbbiak nemcsak (jellemzően) keresztények, de tudnak és akarnak is dolgozni, ellentétben az Ázsiából és Afrikából érkezőkkel, akik csak a segélyekre ácsingóznak. Mégis az ukrán menekültek veszélyeztetnék az európai kohéziót, nem a szír, afgán, pakisztáni, iraki és afrikai migránsok milliói? Erre a szörnyű ellentmondásra magyarázatot tudna adni Herr Kiesewetter?

Ami pedig a német politikus nyilatkozatának érdemi részét illeti, erre szokták mondani, hogy ha a kutya megenné, belepusztulna.

1, Herr Kiesewetter nyilatkozata azért (is) hülyeség, mert az ukránoknak önerőből – a nyugati fegyverszállítmányokkal együtt – arra is egyre kevesebb erejük van, hogy hatékonyan védekezzenek az oroszok ellen. Teljesen esélytelen, hogy áthelyezzék a harcokat az Orosz Föderáció területére.


2, Ha viszont a Nyugat komolyabb szerepvállalást valósítana meg Oroszország ellen, akkor tényleg kiprovokálhatnák a harmadik világháborút. Nagyon remélem, hogy Herr Kiesewetter sem szeretne atomháborút, amibe akár az egész világ belepusztulhatna.

3, Végezetül szeretném a reményemet kifejezni, hogy ha a Nyugat mégis végzetesen tengelyt akaszt Oroszországgal, akkor először Herr Kiesewetter és családja, illetve elvbarátai néznek majd szembe Moszkva csapataival. Olaf Scholz, Guy Verhofstadt, Boris Pistorius, Boris Johnson, Rishi Sunak, Donald Tusk, Josep Borrell, Charles Michel és Emmanuel Macron urakból de jó hadosztályparancsnokok lennének…


Előző cikkHa tárgyilagosak vagyunk, Biden alkalmassága vitathatatlan
Következő cikkPutyin Avdijivka bevételével hangolna az elnökválasztásra?

1 hozzászólás

  1. Oroszországot aposztrofálják agresszorként, miközben a nyugat tevékenységének kőszöngetően szépen lassan evickélünk egy esetleges világháború felé (és nem csak ezen a fronton). És igen, inkább hagyni kéne veszni Ukrajnát, ámítás, hogy rajtuk keresztül kell megvívnunk egy oroszok elleni háborút, mert Ukrajna után nem állnak le az oroszok.
    Igazából nem is értem, hogy az ukránok miért tartanak még ki amellett, hogy az ő áldozataik árán vívják meg csatájukat a nagyhatalmak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét